Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Kesä-helppi isosille ja leiriavustajille

Kesä on täällä, samoin rippikoulut. Isosena ja leiriavustajina meillä tänäkin kesänä työskentelee reilu sata nuorta ja nuorta aikuista, mikä on huikean hieno joukko!

Jos et pääsekään lähtemään isoseksi/leiriavustajaksi leirille, jolle sinut on valittu

  1. Ilmoita asiasta viipymättä rippikoulun työntekijälle!
  2. Ilmoita Ristolle, Siirille, Hannulle tai Sannalle.

Otathan huomioon, että emme voi viime hetken peruutuksissa luvata sinulle leiripaikkaa. Jos haluat jäädä varasijalle odottamaan isos-/leiriavustajapaikan vapautumista, ilmoitathan siitäkin.

Haasteita rippikoulussa

Pääosin toivomme ja lähdemme siitä ajatuksesta, että jokainen rippikoulu olisi mukava ja antoisa ja sujuisi moitteettoman hyvin. Realiteetti kuitenkin on, että joskus voi tulla ristiriitoja ja hankalia tilanteita isosten tai koko työntekijätiimin kesken. Haluamme kannustaa sinua, isonen tai leiriavustaja, olemaan rohkea ja selvittämään näitä tilanteita, vaikka sen tuntuisikin epämiellyttävältä. Selvittämättömät ikävät asiat voivat nimittäin jäädä painamaan mieltä pahimmassa tapauksessa pitkäksikin aikaa.

Tässä sinulle pientä muisti- ja tsemppilistaa, miten kohdata haastavia tilanteita leireillä.

  • Puhu ongelmatilanteesta jonkun kanssa. Kerro huolestasi ensisijaisesti kanssasi leirillä olevalle työntekijälle, leiriavustajalle tai toiselle isoselle.
  • Jos tuntuu hankalalta jutella työntekijälle, ota vaikka toinen isonen tai leiriavustaja mukaan. Lopputulos on yleensä parhain, mitä nopeammin ikävät tilanteet selvitetään.

Jos et syystä tai toisesta halua tai voi jutella niiden kanssa, jotka ovat kanssasi samalla leirillä, ota yhteyttä johon kuhun toiseen työntekijään. Kesäisin työntekijät ovat rippikouluissa ja lomilla, joten ihan jokaista meistä et pysty koko kesän ajan tavoittamaan. Pyrimme vastaamaan viestiisi mahdollisimman pian. Rippikoulun jälkeisen nuorisotyön tiimi on tavoitettavissa pääsääntöisesti seuraavina ajankohtina:

Risto
1.-30.6.

Siiri
8.6. sakka, 10.-25.7., 1.8. eteenpäin

Hannu
1.6.-4.7.

Sanna
12.6.-5.7., 31.7.-8.8., 12.8. eteenpäin

Pia
5.-20.6, 26.-15.6, 28.7-6.8

Sari
5.-20.6, 24.7-4.8.

Näinä aikoina tavoitat meidät parhaiten tekstarilla tai WhatAppilla. Yhteystiedot voit tarkistaa täältä. Voit lähestyä meitä ihan missä asioissa vain.

Muina aikoina Rippikoulut-sivulta voit tarkistaa, olisiko joku tuttu työntekijä kanssasi yhtä aikaa leirillä.


Anna palautetta kesän ripareista

Haluamme ehdottomasti kuulla, miten kesän rippikoulut sujuivat teidän isosten ja leiriavustajien mielestä. Käythän täyttämättä palautelomakkeen joko heti leirisi jälkeen, tai jos olet useammalla riparilla voit täyttää palautteen hyvin myös niiden jälkeen.

Linkki palautelomakkeeseen.

Tilaa uutiskirje

Kirjoita emailosoitteesi alla olevaan boxiin ja saat meiltä 6 kertaa vuodessa sähköisen uutiskirjeen lapsille & perheille suunnatusta toiminnasta.