Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Tervetuloa sinun seurakuntaasi

Miten pääsen mukaan isoskoulutukseen?

Meidän seurakunnassa Isoskoulutus = Nuorten illat + Halleluja-messu + Nuorten leirit.

Isosen tehtävä on yksi hienoimmista vastuuhommista
seurakunnan nuorisotyössä. Mihinkään vastuulliseen
tehtävään ei voi lähteä ilman koulutusta ja kokemusta.
Isosen tehtävää varten valmistaudutaan Isoskoulutuksessa, joka koostuu Nuorten illoista, Halleluja-messuista sekä viikonloppuleireistä. Näissä on tarjolla koulutuksellisia elementtejä ryhmänohjaajan taitojen
sekä hengellisen pääoman kasvattamiseksi. Kumpaakin tarvitaan isosen työssä. Isoskoulutus aloitetaan tulemalla mukaan joko tiistain tai keskiviikon Nuorten iltaan Suvelan kappeliin.


Tältä sivulta löydät

Nuorten ilta
HalleLuja-messu
Kerhonohjaajat
Leirit ja retket
Ryhmät 

Nuorten ilta

Syksyllä 2020 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17–19 niinä viikkoina kun ei ole HalleLuja-messua Suvelan kappelissa (Kirstintie 24). Syksyn Nuorten iltojen päivämäärät:

 • 1.9. ja 2.9.
 • 8.9. ja 9.9.
 • 22.9. ja 23.9.
 • 29.9. ja 30.9.
 • 20.10. ja 21.10.
 • 3.11. ja 4.11.
 • 10.11. ja 11.11.
 • 25.11. ja 25.11.
 • 1.12. ja 2.12.

Ohjelmallinen nuortenilta, jossa tapaat toisia nuoria, saat uusia kavereita, laulat, leikit ja hiljennyt porukalla. Hyvää fiilistä mukavalla jengillä!

Nuorten illassa opimme uutta itsestä, uskosta ja elämästä.  Täältä on hyvä aloittaa ja päästä sisälle seurakuntaan. Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Miten löydän oman paikkani seurakunnassa?
Kuinka tutustun uusiin ihmisiin?
Mitä muuta seurakunnassa tapahtuu?
Kuinka pääsen isoseksi tai kerhonohjaajaksi?

Ennen Nuorten iltaa After School klo 15–17. Se on ohjelmoimaton, avoimet ovet -henkinen hetki, jossa voit ottaa päiväunet, tehdä läksyjä, syödä eväitä, pelata biljardia jne.


HalleLuja-messu

Jumalanpalvelus voi olla myös innostava ja sellainen, missä oma roolisi on passiivisen sivustaseuraajan sijasta olla aktiivinen tekijä. Tätä on HalleLuja-messu, jota vietämme Suvelan kappelissa (Kirstintie 24) perjantai-iltaisin klo 18 noin kolmen viikon välein.

Syksyn 2020 HalleLuja-messut

 • 18.9.
 • 9.10.
 • 30.10.
 • 20.11.
 • 11.12.

Messu alkaa klo 18, kestää noin tunnin ja päättyy yhteisiin pizzajatkoihin.

Lue messusta tarkemmin!


Leirit ja retket

Viikonloppuleireillä vietämme laatuaikaa toistemme ja Jumalan kanssa, teemme monenlaisia kivoja juttuja sekä harjoittelemme ryhmänohjaustaitoja. Ilmoittautuminen kullekin leirille alkaa n. kuukautta ennen leirin ajankohtaa.

Nuortenleiri 1 Velskola / 18.-20.9.2020 / TÄYNNÄ

Leiri alkaa perjantaina 18.9.2020 klo 18 Suvelan Kappelilla alkavalla Hallelujamessulla. Messun jälkeen lähdemme yhteiskuljetuksella kohti Velskolaa.

Palaamme leiriltä sunnuntaina 20.9.2020 takaisin Espooseen aamupäivällä siten, että olemme Auroran kappelilla n. klo 11.15 ja Espoon bussiasemalla n. klo 11.30.

Työntekijöinä leirillä toimivat Hannu Kalmari, Sanna Ylitolonen ja Iida Rotko.

Leiri on täynnä. Peruutuspaikkoja voi tiedustella ohjaaja Hannu Kalmarilta, yhteystiedot löydän tämän sivuston työntekijät-osiosta.

Nuortenleiri 1 Hvittorp / 9.-11.10.2020 / ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ

Leiri alkaa perjantaina 9.10.2020 klo 18 Suvelan Kappelilla alkavalla Halleluja-messulla. Messun jälkeen lähdemme yhteiskuljetuksella kohti Hvittorpia.

Palaamme leiriltä sunnuntaina 11.10.2020 takaisin Espooseen puolenpäivän aikaan. Tarkka paluuaika ilmoitetaan osallistujille leirikirjeessä ennen leiriä.

Työntekijöinä leirillä toimivat Kirsi-Marja Isotalo, Aleksi Majuri ja RistoJii Saarinen.

Koronarajoituksista johtuen leirin maksimiosallistujamäärä on 35. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja maksimimäärän täytyttyä ilmoittautuneet sijoitetaan varasijalle odottamaan mahdollista vapautuvaa paikkaa.

Mikäli kaipaat leiristä lisätietoja, ota yhteys Ristoon (0405411025).

Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä linkistä.

Nuortenleiri 1:set Velskolassa (syyskuu) ja Hvittorpissa (lokakuu) ovat samansisältöisiä, valitse näistä siis itsellesi vain toinen, johon osallistut.

Tulossa: 11.-13.12. Nuortenleiri 2 Hvittorpissa


Ryhmät

Seurakunnassa toimii lukuisia ryhmiä erilaisen tekemisen ympärillä. Tästä löydät tiedot käynnissä olevista ryhmistä. Uusia ryhmiä syntyy tarpeen mukaan, ja voit ehdottaa, toivoa ja aloittaa niitä myös itse.

Ryhmät ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

MUSARYHMÄ

Nuorten musaryhmä kokoontuu muutaman viikon välein Suvelan kappelin nuortentilassa (Kirstintie 24). Viikonpäivä on aina torstai, kellonaika 17.30–19.00.

Musaryhmään voi tulla kuka vaan soittamaan ja laulamaan meidän kanssa hyvällä fiiliksellä ja taidoista riippumatta! Halutessaan voi ottaa oman soittimen mukaan.

t. Katri ja Lotta

Lisätiedot: Katri (044–3123 679)

EXODUS- JA MEXO-KUOROT

Nuorten ja nuorten aikuisten kuorot kaikentasoisille laulajille.

Lue lisää

LUOVA

Bullet journal, art journal, journal? Luova kokoaa yhteen kaikki visualistit; paperista, tarroista, typografiasta, taiteista, valokuvauksesta sekä kynin ja siveltimin itsensä ilmaisemisesta kiinnostuneet. Ryhmää vetää Tilda Sederholm.

Luova kokoontuu Suvelan kappelissa, Kirstintie 24
Ei vaadi ilmoittautumista.

Lisätiedot: Hannu (040-5130 835)

NUISKU
 • “Sain Nuisku-kurssista kurssin lukio-opintoihini ja lisäksi uuden ystävän. ❤️” – Essi, kurssilainen 2019
 • “Opin mitä kaikkea terve kommunikaatio sisältää ja kuinka tärkeää asioista puhuminen on kaikissa ihmissuhteissa.” – Maija, kurssilainen 2019
 • “Nuiskussa opitut asiat palaavat välillä yhä mieleen ja ovat vuosien varrella auttaneet monissa ihmissuhdetilanteissa toimimaan fiksusti ja toista ihmistä kunnioittaen.” – Simo, kurssilainen 2014

Nuisku eli Nuorten ihmissuhdetaitojen kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia toimimaan paremmin ihmissuhteissa (kaverit, ystävät, vanhemmat). Kurssi antaa valmiuksia mm. tunteiden ilmaisuun, ristiriitojen ratkaisemiseen sekä aktiiviseen kuunteluun. Lisätietoa kurssista voit lukea täältä.

Nuisku kokoontuu syksyllä seuraavasti:

10.9.
17.9.
24.9.
1.10.
8.10.
22.10.
29.10.
5.11.
19.11.

klo 17-19. Lisäksi yksi lauantaipäivä, joka sovitaan myöhemmin.

Nuiskusta saat todistuksen, joka hyväksytään monessa toisen asteen koulussa kurssiksi (tarkistathan asian opinto-ohjaajaltasi). Todistuksen saaminen edellyttää, että olet pois maksimissaan kahdelta kokoontumiskerralta.

Kurssimaksu on 10€ (sis. opetusmateriaalin). Mikäli sinulla on taloudellisia haasteita, ota yhteyttä Sannaan.

Ilmoittaudu kurssille 9.9.2020 mennessä.

Lisätiedot: Sanna (050-5690 140)Meidän seurakunnassa isoseksi valmistaudutaan osallistumalla seurakunnan nuortentoimintaan. Leireillä ja Nuorten illoissa harjoitellaan isosille ja kerhonohjaajille tarpeellisia ryhmänohjaustaitoja sekä rohkaistutaan esilläoloon. HalleLuja-messuissa kasvamme yhdessä ihmisinä ja kristittyinä. Mukaan toimintaan voit lähteä milloin vaan.

Seurakunta ei ole luonteeltaan kurssi tai suoritus. Siksi jokainen saa osallistua toimintaamme juuri itselle sopivassa määrin. Tärkeintä on, että haluat tulla mukaan. Seurakunnassa jokaiselle on paikka, siis myös sinulle. Me odotamme juuri sinua!

Tervetuloa juuri sellaisena kuin olet!


Some: lujakalliofacebook_logo