Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Tervetuloa sinun seurakuntaasi!

Täällä on sinun kokoinen paikka. Sen voit täyttää vain sinä. Me odotamme sinua!

Oman seurakuntasi nuorten toiminnassa voit yhdessä toisten kanssa löytää omaan elämääsi sen tärkeimpiä juttuja. Tervetuloa sellaisena kuin olet!

Tältä sivulta löydät:

Meidän ilta
HalleLuja-messu
Leirit
Pop up -koulutukset
Ryhmät
Ilmoittaudu Meidän listalle

Meidän ilta

Suvelan kappelilla (Kirstintie 24) keskiviikkoisin, kevätkauden 2019 osalta 09.01. alkaen. Kevään viimeinen Meidän ilta on 24.04.

Ilta rakentuu seuraavasti:

klo 15 After school

Vapaamuotoista olemista, hengaamista, läksyjen tekoa ja pelailua.

klo 17-19 Meidän ilta

Ohjelmallinen osuus; laulua, leikkiä, hyvää fiilistä isolla jengillä. Meidän illassa opimme uutta itsestä, uskosta ja elämästä.  Täältä on hyvä aloittaa ja päästä kärryille seurakunnan jutuista. Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Kuinka pääsee isoseksi?
Miten löytäisin oman paikkani seurakunnassa?
Kuinka tutustuisin uusiin ihmisiin?
Mitä muuta seurakunnassa tapahtuu?


HalleLuja-messu

Jumalanpalvelus voi olla myös innostava ja sellainen, missä oma roolisi on passiivisen sivustaseuraajan sijasta olla aktiivinen tekijä. Tätä on HalleLuja-messu, jota vietämme Suvelan kappelissa (Kirstintie 24) keväällä 2019 seuraavina perjantai-iltoina:

 • 18.01.
 • 08.02.
 • 01.03.
 • 22.03.
 • 12.04.
 • 26.04.
 • 17.05.

Messu alkaa klo 18, kestää noin tunnin ja päättyy yhteisiin pizzajatkoihin.

Lue messusta tarkemmin!


Leirit

Viikonloppuleireillä vietämme laatuaikaa toistemme ja Jumalan kanssa, teemme monenlaisia kivoja juttuja sekä harjoittelemme ryhmänohjaustaitoja.

Kevät 2019:
 • 18.-20.01. Kolmas askel kohti ohjaajuutta
  Koulutukselliset teemat: isosen identiteetti, isosuus leirijakson ulkopuolella, ongelmatilanteet
  Hengellinen teema: anteeksianto ja anteeksiantaminen
 • 01.-03.03. Nuorten leiri
  Koulutukselliset teemat: kristinuskon abc-ö, hartaus,
  Paikka: Velskolan kurssikeskus
  Työntekijät: Risto Saarinen, Sanna Ylitolonen, Sami Marte
  Leirin hinta: 20€ (laskutetaan jälkikäteen)
  Ilmoittautuminen aukeaa n. kuukautta ennen leiriä.
 • 18.-22.04. Pääsiäisen laskettelumatka Rukalle
  Pääsiäinen hyvässä seurassa Rukan keväisen aurinkoisilla rinteillä! Lue lisää.
 • 17.-19.05. ”Lälläri”

  ^^ Kuvaa klikkaamalla pääset leirin omalle sivulle ja ilmoittautumiseen. ^^
  Leiri kuuluu kesän rippikouluihin valittujen isosten ja leiriavustajien työtehtäviin ja on osallistujille maksuton. Voit ilmoittautua koko leirille tai vain lauantaipäiväksi. Ilmoittautuminen leirille on auki 15.4.–1.5.
  Koulutukselliset teemat: Viimeiset ja tärkeät eväät kesää varten.
  Paikka: Velskolan leirikeskus, Espoo
  Työntekijät: Hannu Kalmari, Risto Saarinen, Sanna Ylitolonen, Samuel Laaksonen, Erne Hakala, Emriikka Salonen, Sami Marte, Pentti Airaksinen


Pop up -koulutukset

Pop up -koulutukset ovat kaupungissa järjestettäviä päiviä tai iltoja jonkin tietyn taidon haltuun ottamiseksi.

 • SU 3.2. klo 14-17 pop up -koulutus
  Auroran kappeli, Heiniemenpolku 1
  Teema: näytelmät, sketsit ja näytteleminen
  Vieras: teatteri-ilmaisun ohjaaja Ilona Karppanen
  Työntekijät: Sanna ja Samu
 • SU 7.4. klo 14-17 pop up -koulutus
  Auroran kappeli, Heiniemenpolku 1
  Teema: Raamikset, hartaudet ja isosuuteen liittyvät mieltä askarruttavat kysymykset
  Työntekijät: Hannu ja Sanna

Ryhmät

Seurakunnassa toimii lukuisia ryhmiä erilaisen tekemisen ympärillä. Näitä ovat mm.

Leiriavustajat

Oletko lähdössä/hakemassa hiihtoloman tai kesän rippikouluihin leiriavustajaksi? Siinä tapauksessa tämä ryhmä sopii sinulle loistavasti! Käymme yhdessä läpi leiriavustajan työtehtävät ja sinulla on mahdollisuus kysyä mieltäsi askarruttavista asioista. Ryhmä kokoontuu Suvelan kappelilla klo 17.30-19.

Kevään tapaamiset ja teemat:

 • 24.1. Leiriavustajan rooli ja tehtävät
 • 29.1. Yövalvonta, auktoriteetti
 • 12.2. Vaaratilanteet, luottamuksellisuus
 • 21.2. Isosen tukeminen, päivän skabat
 • 28.2. Ehtoollisella avustaminen
 • 14.3. Helmihetket, hartauselämä

Liity leiriavustajien wappiryhmään laittamalla viestiä Sannalle (050 569 0140).

Luova

Tule bujoilemaan ja innostumaan paperista, tarroista, leimasimista ja washiteipistä! Visuaaliseen ja luovaan askarteluun, kirjoittamiseen ja piirtämiseen panostava avoin ryhmä. Ryhmä kokoontuu Suvelan kappelissa.

Ilmoittaudu Luovan WhatsApp-ryhmään Ernelle (050 438 0206)

Käsillä tehden

Tippuuko silmukat vai mietitkö miten päin virkkuukoukku pitikään olla? Jääkö käsityöt puolitiehen vai olisiko vain mukava istua hyvässä porukassa? Ota mukaan haluamasi käsityö. Tule mukaan istumaan, juttelemaan ja tekemään käsillä. Voit tulla vain käymään tai pysähtyä pidemmäksi aikaa.

Seuraava tapaaminen on Meidän illan etkoilla ke 27.2. klo 15-17. Maaliskuun kokoontuminen on la 23.3. klo 13-16. Tule istuskelemaan porukalla heti iltapäivästä ja rentoutumaan käsitöiden merkeissä. Ideoita tuleviin tapaamisiin otetaan vastaan. Voit ilmoittautua wa-ryhmään: Noora 046 922 6578 Tarjolla aina pientä naposteltavaa ja tietenkin teetä.

Game On!

Liikunta, yhdessä tekeminen, uudet lajit ja pelit. Ei hampaat irvessä ja verenmaku suussa, vaan hyvällä mielellä liikkumisen ilosta, samanhenkisten kavereiden kanssa. Kokoonnumme niin ulkona kuin sisällä. Ilmoittaudu Game on! –WhatsApp-ryhmään Samulle (040 591 8188)

Kevät 2019

ti 08.01. klo 18-19 Sulkapalloa, Freedom Fund Arena (Ristihaantie 2), Koivuhovin juna-aseman vieressä. Lähtö Kirkonkympistä (Kirkkokatu 10) klo 17:30. Mukaan tarvitset sisäpelikengät ja oman mailan.

la 02.02. klo 9:30-18:00 Lasketteluretki, jonka kohteena Vihti Ski. Retkelle on paikkoja 8:lle nopeimmalle. Seurakunta tarjoaa kyydin Vihtiin ja takaisin seurakunnan pakettiautolla. Itse ostat hissilipun (päivälippu 34 €) ja huolehdit ruokailusta eväillä tai rahalla.

la 30.03. klo 15 Prison island (Salmisaari, Helsinki)
Retki pakohuonetyyppiseen Prison islandiin, ilmoittautumiset Samulle (040 591 8188)

Musaryhmä MB Prospects

Musiikin tekeminen yhdessä on rajaton riemu ja niinpä MB Prospects on jokaisen musiikin harrastajan toiveryhmä. Tule mukaan treenaamaan laulukirjamme veisuja ryhmäämme muodostuvan bändin kanssa.

Ensisijainen päämäärämme on nauttia yhdessä tekemisestä. Tämän lisäksi voimme myös miettiä voisimmeko säestää yhteislauluja Meidän illoissa ja leireillä. MB Prospects on myös mahdollinen väylä HalleLuja-messujen Messubändiin.

Ilmoittaudu MB Prospectsiin RistoJii:lle (040 541 1025). Ilmoittautuneiden kesken muodostetaan WhatsAppiin MB Prospectsin oma viestiryhmä, jossa sovimme yhdessä esimerkiksi treeniaikataulusta.

Kevään 2019 ensimmäinen kokoontuminen tiistaina 15.01. klo 16:30-18:00 Suvelan kappelin nuorten tilassa.

Raamatturyhmä

Tämä pitää tietysti seurakunnassa olla. Mutta sen ei tarvitse olla tylsä! Valitaan yhdessä näkökulma, mistä käsin Raamattua tutkitaan ja aiheet, mistä ryhmän kokoontumisissa keskustellaan. (Esim. Raamatun ja Koraanin erot,  uskon ja tieteen näkökulmat Raamattuun, Raamattu ja fantasiakirjallisuus, Raamatun keskeisemmän sanoman ymmärtäminen, ym… ehdota sinä!)

Sovitaan keskenämme myös ryhmän kokoontumisille ajankohdat: lähtökohtaisesti 1-2 kertaa/kk. Ilmoittautumiset WhatsApp-ryhmään Sami-papille (0407365758).

Exodus

Laulattaako? Haluatko oppia äänenkäyttöä, erilaisia soundeja ja stemmalaulua kivassa porukassa? Haluatko esiintyä kuorossa ammattilaisbändien ja hyvien solistien kanssa?
Liity Exodus-kuoroon torstai-iltaisin 18.30-20.30 (-21) Eskissä, Kirkkoranta 2. Tiedustelut Anna-Liisa Haunio anna-liisa.haunio(ät-merkki)evl.fi tai 0407652160

Paikkoja päästä käyttämään omaa osaamistasi muiden iloksi on paljon: leikin tai hartauden pitäminen Meidän illassa ja leirillä, pizzan leipominen HalleLuja-messun jatkoille, infotaulujen ilmoitusten rakentaminen, somepäivitysten tekeminen, yhteislaulun säestys…

Tästä kaikesta koostuu sinun seurakuntasi nuortentoiminta. Lisäksi ne ovat sinulle väylä päästä mukaan isosen ja kerhonohjaajan tehtäviin. Tervetuloa!


Meidän lista

ILMOITTAUDU MEIDÄN LISTALLE

Meidän lista on Espoon tuomiokirkkoseurakunna nuorisotyön tiedotuslista, johon ilmoittautumalla saat tietoa seurakunnan nuorten tärkeistä jutuista. Yhteystietojasi ei käytetä muuhun tarkoitukseen eikä niitä luovuteta eteenpäin.


Löydät meidät somesta Lujakallio/Luja Kallio/lujakallio

new_twitter_logofacebook_logoSnapchat_Logo