Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Isoskoulutus

Isos- ja leiriavustajahaku kesän 2018 ripareille

Seurakunnassamme järjestetään kesän 2018 aikana yhteensä 31 rippikoulua. Tarvitsemme juuri sinua isosen ja leiriavustajan tehtäviin.


  • HUOM! Hakemus on mahdollista täyttää sähköisesti osoitteessa bit.ly/isoshaku2018

  • Haku isoseksi ja leiriavustajaksi tapahtuu täyttämällä hakukaavake paperisena tai sähköisesti.
  • Kaavakkeen saat iskosta, Lujiksesta tai pyytämällä seurakunnan nuorisotyönohjaajalta.
  • Voit myös ladata ja tulostaa kaavakkeen tästä: Isoshakulomake 2018
  • Hakuaika päättyy sunnuntaina 18.3, mihin mennessä täytetty kaavake tulee olla palautettuna jollekin seurakunnan työntekijälle TAI sähköinen hakemus lähetettynä.
  • Hakea voivat kaikki rippikoulun käyneet Suomen evankelisluterilaisen kirkon jäsenet riippumatta siitä, miten pitkään tai aktiivisesti on pystynyt osallistumaan isoskoulutukseen.
  • Lisätietoja isos- ja leiriavustajahausta: Erne Hakala (050-4380206)

Seurakuntamme isoskoulutus koostuu viikoittaisista illoista oman ryhmän kanssa, kaikille yhteisistä megaiskoista sekä kolme kertaa vuodessa järjestettävistä, kaikille yhteisistä isoskoulutusleireistä.

Kolmannen vuoden ja vanhemmille isosille tarjoamme syksyisin Nuorten ihmissuhdetaitojen kurssia Nuiskua ja keväisin leiriavustajakoulutusta.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan isoskoulutuksen oma Facebook-ryhmä löytyy täältä. Liity siihen ja pysyt ajan tasalla mahdollisista poikkeuksista sekä pidät yhteyttä muiden isoskoulutettavien kanssa.


Isoskoulutuksen voit aloittaa koska vain!
Lisätietoja antavat nuorisotyönohjaajat.


KEVÄT  2018

Isoskoulutusryhmiä on kaksi,

tiistaisin Suvelan kappelilla (Kirstintie 24) klo 17.30
keskiviikkoisin Auroran kappelilla (Heiniemenpolku 1) klo 17.30

Poikkeuksia kevään ohjelmaan

Viikolla 8 (eli 20.2 ja 21.2) ei ole isoskoulutuksia hiihtoloman takia.

Viikolla 12 (20.3 ja 21.3) isoskoulutusryhmät osallistuvat Suvelan kappelilla pidettäviin rippikoulutapahtumiin. Tarkempi aikataulu selviää myöhemmin.

Viikolla 13 (ti 27.3 ja ke 28.3) ei ole isoskoulutusta Hiljaisen viikon takia.

Viikolla 17 on vain yksi isoskoulutuskerta, keskiviikkona 25.4. Silloin tiedossa molempien isoskoulutusryhmien yhteinen kevätkauden päätöskerta Suvelan kappelilla.

Kevään isoskoulutusleiri:

9.-11.3 Iskoleiri 3 (ilmoittautumaan pääset ylävalikon avoimet ilmoittautumiset kohdasta)


 

Isoskoulutuksen sisältö on samalla viikolla yhtenevä molemmissa ryhmissä. Jos et pääse ensisijaisen ryhmäsi kokoontumiseen, voit helposti käydä sellaisena viikkona toisessa ryhmässä.

Isoskoulutuksessa käsitellään ja opetellaan tietoja ja taitoja, joita isonen tarvitsee rippikoulussa, mutta jotka ovat hyödyllisiä elämässä muutenkin. Näitä ovat esimerkiksi Raamatun tunteminen, ryhmän ohjaaminen ja siinä toimiminen, ihmissuhdetaidot, leikkien ja kilpailujen ohjaaminen, hartauksien valmistelu ja pitäminen sekä leirin turvallisuuteen liittyvät asiat.

Lisäksi isoskoulutuksessa tutustutaan omaan seurakuntaan ja sen työntekijöihin, toisiin nuoriin ja omaan itseen.

Isoskoulutuksen voit aloittaa milloin vain, myös kesken isoskoulutuskauden. Mikäli käyt riparisi talvella, on sinun oiva mahdollisuus tulla toimintaan mukaan heti leirisi jälkeen jo kevätkaudella!

Isoskoulutus on ilmainen, leirit maksavat 20€.