Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

COVID19 INFO

Tällä sivulla on tietoa siitä miten Korona virus vaikuttaa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikouluihin 2020.

”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.”
(Psalmi 23: 4)


Info 26.3.2020

Koronaepidemian vuoksi kaikki rippikoulujen tapaamiset on peruttu 31.5. saakka.

Espoon seurakuntien valmiusryhmä on tiistaina 24.3. päättänyt, että koronaepidemian takia kaikki seurakuntien toiminta on tauolla 31.5. asti. Rippikoulujen kannalta tästä seuraa kaksi asiaa:

  1. Joudumme valitettavasti siirtämään toukokuussa olevia talvirippikoulujen konfirmaatioita.
  2. Kaikki toukokuussa olevat rippikoulutapaamiset on peruttu.

Tiedotamme talvirippikoulujen konfirmaatioiden uusista ajankohdista kutakin ryhmää erikseen, kunhan uudet ajat saadaan varattua. Olemme pahoillamme muutoksesta. Ymmärrämme, että se voi aiheuttaa teille hankaluuksia juhlien järjestämisessä.

Tällä hetkellä pyrimme edelleen siihen, että kesällä olevat rippikoululeirit voitaisiin pitää suunnitellusti. Jos muutoksia kesän rippikoulujen suhteen joudutaan tekemään, tiedotamme siitä mahdollisimman pian.

Riparilaiset! Ota seurantaan nuorisotyön Instagram-tili lujakallio. Esimerkiksi live keskiviikkoisin klo 17:00, ja mahdollisesti muulloinkin, nuorten jumis 9.4. ja muita tapahtumia. IG:n kautta saat myös tietoa siitä, mitä seurakunnassa tapahtuu.

Viime sunnuntaina, Marianpäivänä, Espoon piispa Kaisamari Hintikka puhui radionjumalanpalveluksessa seuraavasti:

“Ja vielä tulee se päivä, jolloin voimme jälleen kokoontua ystävien kanssa yhteen, päivä, jolloin nuoret parveilevat kauppakeskuksissa, lapset lähtevät kaverisynttäreille, päivä, jolloin pappa saa pitkän halauksen, päivä, jolloin me pääsemme rakentamaa tätä runneltua maailmaa uudestaan, päivä, jolloin seurakunta kokoontuu yhteisen pöydän ääreen murtaakseen leivän ja jakaakseen viinin.”

Vaikka nykyinen tilanne on kaikille hankala, toisille turvaton ja joillekin sairastamisen raskauttama, tämä tulee vielä menemään ohitse. Siihen asti toivomme, että voitte hyvin ja pidätte huolta toisistanne.


Info 18.3.2020

Koronaepidemian vuoksi kaikki rippikoulujen tapaamiset on peruttu 30.4. saakka.

Olemme tällä viikolla kokeneet, miten Suomi on siirtynyt poikkeustilaan koronaepidemian vuoksi. Suomen hallitus päätti, että kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä. Tämän jälkeen kirkko ja Espoon seurakunnat antoivat oman ohjeistuksensa seurakuntien toiminnalle koronaepidemian aikana.

Koronaepidemian vuoksi kaikki rippikoulujen tapaamiset on peruttu 30.4. saakka.

Tällä hetkellä suunnittelemme kevättä ja kesää niin, että rippikoulujen tapaamiset voivat jatkua toukokuussa. Pyrimme siihen, että

1) Toukokuussa olevat talvirippikoulujen konfirmaatiot voidaan pitää normaalisti.
2) Kesällä olevat leirit järjestetään normaalisti.


Jos epidemia pitkittyy ja joudumme siirtämään konfirmaatioita ja leirejä, tiedotamme siitä mahdollisimman pian. Pyydämme ymmärtämystä sille, että nykyisessä tilanteessa tilanne voi muuttua nopeasti.

Näillä toimenpiteillä haluamme tehdä oman osamme yhteiskunnan ja ihmisten turvaamiseksi. Presidentti Niinistön ajatuksia lainataksemme:
”Tässä tarvitaan nyt vähän sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin, vaan me olemme joukolla. Ja tavallaan toinen toistaan tukemassa.”

Poikkeustila nostaa esiin epävarmuuden omasta ja läheisten terveydestä. Samalla on tullut näkyviin, kuinka sidoksissa olemme toisiimme. Raamatussa annetaan ohje, joka sopii hyvin tähän tilanteeseen: “Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin.”
(Hepr. 10:24)

Voikaa hyvin ja näemme teidät jälleen keväällä.

Info 17.3.2020

Hallitus antoi eilen maanantaina 16.3.2020 uusia ohjeita, kokoontumiseen liikkumiseen ja esimerkiksi koulun käyntiin. Tämä vaikuttaa myös Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulujen kokoontumiseen.

Päivitämme tähän uusimmat toimet ja tiedot kun ne on saatavilla.


Info 13.3.2020

Rippikoulutapaamiset on peruttu maaliskuun loppuun asti.

Torstaina 12.3. Suomen hallitus linjasi toimista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja tarttumisriskin vähentämiseksi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa haluamme tehdä osamme koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Sen takia kaikki rippikoulutapaamiset on peruttu maaliskuun loppuun asti. Huhtikuussa ja myöhemmin olevista tapaamisista tiedotetaan myöhemmin lisää.

Tilanne koronaviruksen suhteen voi muuttua nopeasti. Pyydämme sen takia ymmärtämystä mahdollisesti tapahtuville nopeille muutoksille. Jos rippikouluun liittyviä uusia linjauksia tehdään, tiedotamme niistä mahdollisimman pian.