Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Hila

Tervetuloa Hilan rippikouluun!

Kevään seurakuntaan tutustumisjakson tapaamisemme ovat seuraavat:

Maanantai 25.1. klo 17.30–19.00
Ryhmämme oma tapaaminen, Pitäjäntupa
Rippikouluryhmämme ensimmäinen oma tapaaminen, jossa saamme tutustua toisiimme ja pureutua siihen, miksi rippikoulu on erinomaisen hyvä juttu. Pitäjäntupa on vanha punainen puurakennus tuomiokirkon vieressä.

Torstai 28.1. klo 17.30–18.30
Rippikoulun aloituskirkko, Espoon tuomiokirkko
Saamme osallistua Espoon tuomiokirkkoseurakunnan riparilaisten yhteiseen jumalanpalvelukseen Espoon tuomiokirkossa. Huomaat, että et ole yksin. Meitä on monta! Muistathan huomioida käytökselläsi muut kirkkovieraat. Muista myös, että jumalanpalveluksessa Jumala palvelee ja me saamme olla palveltavina. Hieno etuoikeus 🙂

Perjantai 5.2. klo 19.15–20.30
LujaKallio-kahvila, Auroran kappeli
Tutustumme LujaKallio-kahvilaan, mikä on nuorten päihteetön illanviettopaikka perjantai-iltaisin. Lujiksessa voit mm. pelata biljardia ja lautapelejä, tavata kavereita ja osallistua illan yhteiseen hartaushetkeen. Lujikseen olet tervetullut joka perjantai.

Tiistai 1.3. klo 19.00–20.00
Rippikoulutapahtuma, Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo
Kaikki seurakuntamme rippikoululaiset pääsevät tutustumaan seurakunnan nuorisotoimintaan, työntekijöihimme ja toiminnassamme mukana oleviin nuoriin mukavan tapahtuman myötä. Tänne kannattaa tulla hyvällä mielellä ja osallistua reippaasti 🙂

Sunnuntai 20.3. klo 10.30–13.15
Messuopetus ja kyläkirkko, Kauklahden kappeli
Osallistumme Kauklahden kappelilla pidettävään, erityisesti kappelin lähiseudulla asuville suunnattuun aluemessuun. Kokoonnumme kappelille jo klo 10.30, jotta ehdimme rauhassa pureutua siihen, miksi messu on sellainen kuin on. Messun jälkeen olet tervetullut kirkkokahveille.

Sunnuntai 17.4. klo 10.00–11.30
Messu, Espoon tuomiokirkko
Osallistumme Espoon tuomiokirkossa pidettävään viikoittaiseen seurakuntamme päämessuun.

Lauantai 21.5. klo 12.00–18.00
Rippikoulupäivä ja vanhempien kokoontuminen, Kauklahden kappeli
Leirin lähestyessä kokoonnumme Kauklahden kappelille viettämään rippikoulupäivää. Päivän aluksi kokoonnumme rippikoululaisten kanssa ja vanhemmat liittyvät joukkoon mukaan klo 15.30, jolloin alkaa yhteinen rippikoulun sääntöihin ja käytäntöihin keskittyvä tuokiomme. On tärkeää, että rippikoululaisen lisäksi jokaisesta kodista olisi paikalla myös vähintään toisen vanhemman edustus. Päivän aikana rippikoululaisille tarjotaan lounas. Yhteinen tuokio vanhempien kanssa alkaa kahvitarjoilulla.

 

Kesällä on vuorossa rippikoulumme intensiivijakso, eli itse rippikoululeiri Hilan leirikeskuksessa Kirkkonummella. Leiriä ja konfirmaatiojuhlaa koskeva aikataulu on seuraava:

27.6.–4.7.2016
Leirijakso Hilan leirikeskuksessa Kirkkonummella
(Saarentie 50, 02480 Kirkkonummi)
http://www.espoonseurakunnat.fi/web/asiointi/hila

Tiistai 5.7. klo 14.30–16.30
Konfirmaatioharjoitus, Espoon tuomiokirkko
Valmistaudumme konfirmaatiojuhlaan ja käymme läpi konfirmaation kulun. Konfirmaatioharjoituksen päätteeksi rippikoululaiset valokuvataan (ryhmäkuva ja yksityiskuvat).

Lauantai 9.7. klo 10.00
Konfirmaatiomessu, Espoon tuomiokirkko

 

Rippikoulukevään aikana on myös vanhemmille tarkoitettua erityisohjelmaa:

Tiistai 19.4. klo 18.00
Kasvatusaiheinen ilta, Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo
Minna Oulasmaa alustaa ja johdattaa keskusteluun vanhempien mahdollisuudesta tukea nuoren kasvua ja kehitystä. Kahvia on tarjolla klo 17.30 alkaen. Mikäli tämä ajankohta ei sovi teille, pidetään samansisältöinen ilta rippikoululaisten vanhemmille myös tiistaina 8.3. klo 18–20 Auroran kappelissa (Heiniemenpolku 1).

Tiistait 5.4. ja 10.5. klo 18.00
Keskusteluillat, Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo
Vanhemmille järjestetään kevään aikana kaksi keskusteluiltaa, jolloin vertaistuen hengessä on mahdollista pohtia toisten vanhempien kanssa vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä. Huhtikuun keskusteluillan aiheena on Nuori ja rajat(tomuus). Toukokuussa keskustellaan nuoren kuohuvista tunteista. Illat johtaa perhetyönohjaaja Outi Wenell.

Perjantai 20.5. klo 19.00
Ripariveisuja ja gospelia, Espoon tuomiokirkko
Muistatko vielä mitä rippikoulussa laulettiin? Haluaisitko kuulla uusia riparilauluja? Konsertissa esiintyvät Voice of Finland –finalistit Maria ja Thomas Höglund, seurakuntamme nuortenkuoro Exodus Anna-Liisa Haunion johdolla sekä ammattilaisista koostuva bändi. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lauantai 21.5. klo 15.30–18.00
Rippikoululaisten ja vanhempien yhteinen tuokio, Kauklahden kappeli
Rippikoulumme oma sekä rippikoululaisille että vanhemmille tarkoitettu kokoontuminen. Tähän osallistuminen on erittäin tärkeää!

 

Kokoontumispaikkojen osoitteet ovat seuraavat:

Pitäjäntupa, Kirkonmäentie 2, 02770 Espoo
Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo
Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo, Kirkkoranta 2, 02770 Espoo
Auroran kappeli, Heiniemenpolku 1, 02940 Espoo
Kauklahden kappeli, Kauppamäki 1, 02780 Espoo

 

Rippikouluun liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa mielellään Hilan rippikoulun vastaava työntekijä, nuorisotyönohjaaja Risto J. Saarinen (040 5411025, risto.saarinen(at)evl.fi).