Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Aholansaari 2

Heipähei!

Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Aholansaari 2 -rippikouluun. Ohjaajinasi toimivat nuorisotyönohjaaja Risto J. Saarinen, kausityöntekijä Elina Nenonen sekä pastori Raigo Liiman. Kevään lopulla ja kesän jo sarastaessa mukaan tulevat vielä isoset sekä leiriavustaja, jotka ovat aikaisempina vuosina oman rippikoulunsa käyneitä nuoria.

Rippikoulumme on kokonaisuus johon kuuluu tutustumisjakso kotiseurakuntaan, varsinainen leirijakso Aholansaaressa ja tietysti rippikoulun päättävä konfirmaatio. On ensiarvoisen tärkeää, että olet mukana jokaisessa tapaamisessa. Konfirmoitavaksi pääseminen edellyttää, että olet suorittanut rippikoulun koko oppimäärän.

Tämän paperin kääntöpuolelta löydät ryhmämme tapaamiset, joten pidä kirje hyvässä tallessa. Laita se vaikka näkyville jääkaapinoveen tai kalenterin väliin, jotta se muistuu mieleen aivan varmasti päivittäin. Jos et pääse johonkin tässä kirjeessä mainituista tapaamisista, ilmoita siitä jo etukäteen Raigolle tai Ristolle, jotta voimme sopia, kuinka korvaat poissaolon. Muista näyttää tämä ja kaikki tulevatkin paperit vanhemmillesi. Rippikoulu on koko perheen yhteinen asia.

Palauta ensimmäisellä tapaamiskerralla (ke 24.1.2018) huolellisesti täytettynä ja asianmukaisesti allekirjoitettuna sinulle lähetetyt Ripari-info 2018, henkilötietolomake ja valokuvauslupalomake.

Myöhemmin keväällä tulet saamaan tarkempaa tietoa leirijaksoon (7.6-14.6.2017) liittyvistä kysymyksistä. Voit käydä jo nyt tutustumassa nuorisotyömme sivuilla (lujakallio.fi) rippikoulut 2018 -sivuun. Sivuilla on paljon tietoa rippikoulusta. Sieltä löydät myös rippikoulun ulkoläksyt sekä oman rippikoulusi kohdalta tämän kirjeen ja muun lähettämämme postin.

Mikäli sinulla tai vanhemmillasi on rippikouluun liittyen jotakin kysyttävää, voitte olla meihin yhteydessä.

Kutsumme vanhempasi leirin yhteiseen tapaamiseen: ti 15.5.2018 klo 18.00-19.30 Kauklahden kappeliin, os. Kauppamäki 1. Espoo, jolloin meillä on hyvä mahdollisuus tutustua toisiimme ja jakaa erityisesti leirijaksoa koskevia ajatuksia.

Hyvää uutta vuotta 2018 toivottavat rippikoulusi opettajat

Raigo Liiman                              Risto J. Saarinen                         Elina Nenonen
040 5311030                              040 541 1025
raigo.liiman(ät-merkki)evl.fi                    risto.saarinen(ät-merkki)evl.fi

 

AHOLANSAAREN 2 TÄRKEÄT PÄIVÄT

 

  • Ke 24.1.2018 klo 17.30–20.00 Ensin ryhmätapaaminen Espoon tuomiokirkon vieressä olevassa toimituskappelissa minkä jälkeen osallistumme rippikoulun aloituskirkkoon Espoon tuomiokirkossa klo 19.00–20.00. os. Kirkkopuisto 5, Espoo.

 

  • Ti 6.3. klo 19.00 rippikoulun musiikki, Espoon tuomiokirkko, os. Kirkkopuisto 5

 

  • Su 18.3. klo 10.00 messu, Espoon tuomiokirkko, os. Kirkkopuisto 5

 

  • Ti 20.3. klo 19.00 rippikoulutapahtuma, Suvelan kappeli, os. Kirstintie 24

 

  • To 29.3. klo 17.00 alkaen opetus ja klo 18.00 messu, Kauklahden kappeli, os. Kauppamäki 1

 

  • Su 15.4. klo 15.00 Kappelimessu, Suvelan kappeli, os. Kirstintie 24

 

  • TI 15.5. vanhempainilta klo 18.00–19.30, Kauklahden kappeli, os. Kauppamäki 1

 

 

Leirijakso Aholansaaren leirikeskuksessa (aholansaari.fi) to 7.6. – to 14.6.2018

 

Pe 13.7. klo 10–12 konfirmaatioharjoitus + valokuvaus, Espoon tuomiokirkko, os. Kirkkopuisto 5

 

Su 15.7. klo 10 konfirmaatio, Espoon tuomiokirkko, os. Kirkkopuisto 5

 

HUOM! Saavuthan tilaisuuksiin ajoissa paikalle!

 

Leirijakson infokirje
Espoossa to 17.5.2018

Aholansaari 2 rippileirimme lähestyy. Ennakkotapaamiset ovat jo ohitse ja nyt vain odotamme, että leirijaksomme käynnistyy.

Tässä kirjeessä on, koko perheelle tietoa tulevasta sekä siitä, miten ja mistä leirille lähdetään ja mitä sinne kannattaa ottaa mukaan.

Huom!

Jos jokin ennakkotapaaminen on jäänyt käymättä, muistattehan hoitaa korvaamisen (esim. messun voi korvata millä tahansa messulla). Mikäli tulee kysyttävää, olkaa yhteyksissä työntekijöihin.

Rippikoulun leirijaksosta

Yhteislähtö leirille tapahtuu to 7.6. klo 8:00 Espoon tuomiokirkon seurakuntatalon parkkialueelta (Kirkkoranta 2). Ole paikalla jo klo 7:45, jotta bussimme pääsee lähtemään aikataulussa! Leirin päätyttyä palaamme Espoon tuomiokirkon seurakuntatalon parkkialueelle to 14.6. n. klo 22.00.

http://www.espoonseurakunnat.fi/kirkot-ja-tilat/seurakuntatilat-ja-kerhotilat/tuomiokirkon-seurakuntatalo

OTA MUKAAN:

-lakanat (aluslakana, pussilakana ja tyynyliina), ei makuupussia!

-riittävästi vaihtovaatteita (sukkia, t-paitoja yms.), joilla pärjäät 8 päivää + halutessasi esim. villasukat tai sisäkengät (majoitusrakennuksen lattiat voivat olla kylmiä)

-ulkoiluvaatteet ja helppokäyttöiset kengät, jotka tuntuvat hyvältä jalassa (ja joilla voi tarvittaessa juosta).

-saunomis- ja uintikamppeet (pyyhe, pesuaineet, uimapuku yms.).

-omat henkilökohtaiset tavarat (hygieniatuotteet jne.) ja lääkkeet+ KELA KORTTI

-kynät ja pyyhekumi

-aurinkorasvaa ja halutessasi intiaanihattu ulkoilua varten

-jos soitat jotain instrumenttia, ota se mukaan (flyygeliä pienempi)

-jos haluat mukaan omia herkkuja HUOM! Kohtuullinen määrä!

-leirikeskuksessa on kahvila Saaren Veräjä. Maksuvälineenä käy niin käteinen kuin pankkikortti, joka palvelee klo 8.30-19.30 joka päivä. Valikoimasta löytyy: kahvilatuotteet, makeiset, limut, jädet,

lahjatavarat yms.

NÄITÄ ET TARVITSE

– tietokonetta, mopoa, venettä, matkajääkaappia, stereolaitteita, tablettia ja bluetooth-kaiuttimia

LEIRILLÄ KIELLETTYJÄ OVAT:

-tupakat, nuuskat, energiajuomat, alkoholi yms.

HUOM! Espoon tuomiokirkkoseurakunta ei vastaa leirille mukaan otettujen arvoesineiden rikkoontumisesta tai häviämisestä leirin aikana.

 

Lääkkeistä

Mikäli olet saanut esim. antibioottikuurin tai vastaavan, ilmoita mukaan tulevista lääkkeistä Raigolle viimeistään lähtöpäivänä. Jos uskot tarvitsevasi viikon aikana tavallisia särkylääkkeitä, voit ottaa niitä myös mukaan. Leirin ohjaajilla on hätätapauksia varten mukana pieni ensiapulaukku. Mikäli nuori tarvitsee särkylääkettä leirin aikana, olemme siitä varmuuden vuoksi kotiin yhteydessä.

Puhelimista

Kännyköitä ei saa rippikoulussa käyttää yhteisen ohjelman aikana (esim. oppitunnit, ruokailu). Mikäli kännyköiden käytössä on ongelmia ohjelman tai yörauhan aikana, ohjaajat voivat kerätä ne ohjelman/yön ajaksi pois. Kiireellisissä tapauksissa kotiväki tavoittaa nuoren ohjaajien kautta.

Erillistä vierailuiltaa emme järjestä, mutta oppituntien ja ohjelman ulkopuolella olette sydämellisesti tervetulleita!

Konfirmaatioharjoitukset pidetään Espoon tuomiokirkossa pe 13.6. klo 10–12 (Kirkkopuisto 5). Harjoituksissa otetaan ryhmämme yhteiskuva sekä yksityiskuva rippikoululaisestanne. Kuvauksen ja kuvien jakelun hoitaa Kuva-Ahti Oy.

 

Konfirmaatio pidetään saman viikon sunnuntaina 15.7. klo: 10.00 niin ikään Espoon tuomiokirkossa. Rippikoululaisten on oltava paikalla jo klo: 9.15 albojen pukemista varten. Konfirmaatiomessun kesto on noin (max) 1,5 h (lisäksi aikaa kuluu: todistukset ja albojen palautus). Konfirmaatioon ovat tervetulleita nuoren kummit. Pyydämme vähintään yhtä kummeista mukaan siunaamaan nuoren konfirmaatiossa. Ilmoitattehan meille, mikäli kummit eivät pääse paikalle. Lisätietoja siunaamisesta antaa Risto tai Raigo-pappi.

Mitä tahansa mieleen herääkin, meihin voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.

Aurinkoista kevättä ja kesää toivottavat leirijaksoa jo odottavat,

 

Raigo Liiman

srk.-pastori

040 5311030

raigo.liiman(ät-merkki)evl.fi

Risto J. Saarinen

Nuorisotyönohjaaja

040 541 1025

risto.saarinen(ät-merkki)evl.fi

Elina Nenonen

kausityöntekijä

 

sekä leiriavustajamme Maija Virolainen ja isoset.

 

 

Tilaa uutiskirje

Kirjoita emailosoitteesi alla olevaan boxiin ja saat meiltä 6 kertaa vuodessa sähköisen uutiskirjeen lapsille & perheille suunnatusta toiminnasta.