Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Musaripari

Tervehdys sinulle, rippikoululainen!

 

Olet lämpimästi tervetullut Musiikkirippikouluun! Rippikoulu on ainutlaatuinen ja ainutkertainen ajanjakso elämässäsi. Se tarjoaa harvinaislaatuisen mahdollisuuden tutustua itseesi ja elämän perusasioihin. Saamme pohtia vastauksia kysymyksiin Jumalasta, rakkaudesta, ihmissuhteista ja ihmisenä elämisestä.

 

Rippikoulu on yhteinen asiamme; yhdessä voimme tehdä siitä ikimuistoisen. Onkin tärkeää oman ja kaikkien meidän viihtymisen sekä rippikoulumme onnistumisen kannalta, että tulet heti alusta asti mukaan hyvällä mielellä.

 

Rippikoulu sisältää tutustumista seurakunnan toimintaan sen eri muodoissa, oman ryhmämme tapaamisia, leirijakson Velskolan leirikeskuksessa sekä konfirmaation harjoituksineen. Rippikoulu ajoittuu kaikkine kokoontumisineen noin puolen vuoden jaksolle. Myös vanhemmillesi on rippikouluun liittyen kaksi tapaamista. On tärkeää, että olet aina paikalla sovittuna aikana. Poissaoloja on hankala ja vaikea korvata, ja konfirmoitavaksi pääseminen edellyttää, että olet suorittanut rippikoulun ”koko oppimäärän”. Rippikoulumme sisältää musisointia yhdessä. Päämäärämme on toteuttaa konfirmaatiomessun musiikki rippikoululaisten voimin. Myös tästä syystä on tärkeää, että olemme aina kaikki paikalla kaikissa kokoontumisissamme.

 

Rippikoulusi ohjaajina toimivat pastori Sami Marte, kanttori Anna-Liisa Haunio ja minä, eli nuorisotyönohjaaja Risto J. Saarinen. Soittele rohkeasti, jos on kysyttävää. Meille on ilo lähteä rippikoulujaksolle kanssasi!

 

Rippikoulumme alkaa ryhmämme omalla tapaamisella maanantaina 22.1.2018 klo 17.30-19.00 Suvelan kappelin (Kirstintie 24) nuorten tilassa. Tämän jälkeen talven ja kevään aikana tutustumme seurakuntaan ja toisiimme erilaisissa nuorten tilaisuuksissa ja seurakuntamme jumalanpalveluksissa. Näiden tutustumiskäyntien päivämäärät löytyvät tämän kirjeen liitteenä omalla paperillaan. Rippikouluumme liittyvät tiedot löytyvät myös seurakuntamme nuorisotyön verkkosivuilta osoitteessa lujakallio.fi. Sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa rippikoulusta sekä toiminnastamme.

 

Olet saanut jo aiemmin kotiisi seuraavat rippikouluun liittyvät tärkeät lomakkeet: henkilötietolomake, valokuvauslupalomake sekä infovihkosen liitteenä ollut rippikoulujen turvallisuustieto-osio. Lukekaa kaikki nämä huolellisesti läpi ja palauttakaa ensimmäiseen tapaamiseemme maanantaina 22.1. niin henkilötietolomake kuin valokuvauslupalomakekin huolellisesti ja oikein tiedoin täytettynä. Allekirjoitettu henkilötietolomake on meille merkkinä siitä, että olette tutustuneet rippikoulun turvallisuuskysymyksiin ja sitoudutte perheenä noudattamaan niitä omassa osallistumisessanne Musiikkirippikouluumme.

 

Toivon sinulle hyvää starttia vuoteen 2018!

Tapaamme Suvelan kappelissa 22.1.2018 klo 17.30.

 

Terveisin

 

Risto J. Saarinen ja koko Velskolan Musariparin tiimi

risto.saarinen(ät-merkki)evl.fi

www.lujakallio.fi

040 541 1025

 

Sami Marte, sami.marte(ät-merkki)evl.fi, 040 736 5758

Anna-Liisa Haunio, anna-liisa.haunio(ät-merkki)evl.fi, 040 765 2160

 

Seurakuntaan tutustumisen jakso

 

Maanantai 22.1. klo 17.30-19.00
Ryhmämme oma tapaaminen, Suvelan kappeli (nuorten tila)

Rippikouluryhmämme ensimmäinen oma tapaaminen, jossa saamme tutustua toisiimme ja pureutua siihen, miksi rippikoulu on erinomaisen hyvä juttu.

 

Torstai 25.1. klo 17.30-18.30
Rippikoulun aloituskirkko, Espoon tuomiokirkko

Saamme osallistua Espoon tuomiokirkkoseurakunnan riparilaisten yhteiseen jumalanpalvelukseen Espoon tuomiokirkossa. Huomaat, että et ole yksin. Meitä on monta! Muistathan huomioida käytökselläsi muut kirkkovieraat. Muista myös, että jumalanpalveluksessa Jumala palvelee ja me saamme olla palveltavina. Hieno etuoikeus 🙂

 

Keskiviikko 7.3. klo 17.30-18.30
Urut ja kirkkomusiikki, Espoon tuomiokirkko

Tutustumme Espoon tuomiokirkossa kirkkomusiikkiin, urkumusiikkiin ja tämän ”band in a box” -soittimen monipuoliseen äänimaailmaan. Tämä voi olla enemmän kuin ensin arvaatkaan..

 

Sunnuntai 18.3. klo 10.30-13.00
Messuopetus ja kyläkirkko, Kauklahden kappeli

Kokoonnumme ensin aamupäivällä Kauklahden kappelin alakertaan pohtimaan sitä mistä jumalanpalveluksessa, messussa ja ehtoollisen vietossa on kyse. Tapaamisemme päätteeksi osallistumme Kauklahden kappelin klo 12 alkavaan kyläkirkkoon. Vanhempien suostumuksella rippikoululaiset voivat osallistua jo tässä messussa, kuten muutenkin messutapaamisissamme rippikoulun aikana, ehtoolliselle. Toivomme, että rippikoululainen saa luvan tähän. Ehtoollinen on parhaimmillaan silloin, kun sille osallistutaan ja sen lahjan äärelle henkilökohtaisesti hiljennytään. Rippikoululaisen kotiväki on erinomaisen tervetullut osallistumaan rippikoululaisten ja muun seurakunnan kanssa tähän messuun!

 

Keskiviikko 21.3. klo 17.30-18.45
Rippikoulutapahtuma, Suvelan kappeli

Kaikki seurakuntamme rippikoululaiset pääsevät tutustumaan seurakunnan nuorisotoimintaan, työntekijöihimme ja toiminnassamme mukana oleviin nuoriin mukavan tapahtuman myötä. Tänne kannattaa tulla hyvällä mielellä ja osallistua reippaasti 🙂

 

Sunnuntai 8.4. klo 10.00-11.15
Messu, Espoon tuomiokirkko

Osallistumme Espoon tuomiokirkossa pidettävään viikoittaiseen seurakuntamme päämessuun.

 

Keskiviikko 16.5. klo 18.00-20.00
Rippikoululaisten ja vanhempien kokoontuminen, Suvelan kappeli

Leirin lähestyessä kokoonnumme Suvelan kappelille yhteiseen iltaan rippikoululaisten, vanhempien sekä rippikoulun vetäjätiimin kesken. On tärkeää, että rippikoululaisen lisäksi jokaisesta kodista olisi paikalla myös vähintään toisen vanhemman edustus. Illan aikana käymme läpi rippikouluun liittyviä olennaisia ja tärkeitä kysymyksiä. Yhteisymmärrys näissä on avainkysymys rippikoulun onnistumisessa. Yhteinen tuokio vanhempien kanssa alkaa kahvitarjoilulla.

 

Rippikoulun intensiivijakso ja päätös

 

25.6.–2.7.2018
Leirijakso Velskolan leirikeskuksessa

(Vääräjärventie 2, 02980 Espoo) www.velskola.fi

 

Perjantai 13.7. klo 16-20
Konfirmaatioharjoitus, Espoon tuomiokirkko

Valmistaudumme konfirmaatiojuhlaan. Pidämme musiikin osalta kenraaliharjoituksen ja käymme samalla läpi konfirmaation kulun. Konfirmaatioharjoituksen yhteydessä rippikoululaiset valokuvataan (ryhmäkuva ja yksityiskuvat).

 

Lauantai 14.7. klo 10.00
Konfirmaatiomessu, Espoon tuomiokirkko

 

 

Vanhemmille

 

Keskiviikko 16.5. klo 18.00-20.00
Rippikoululaisten ja vanhempien yhteinen tuokio, Suvelan kappeli

Rippikoulumme oma sekä rippikoululaisille että vanhemmille tarkoitettu kokoontuminen. Illan aikana käydään läpi tärkeitä leirijaksoon ja rippikouluun liittyviä asioita.

 

Tiistaina 17.4. klo 18.00
Kasvattajailta, Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo

Tulevaisuuden tutkija Ilkka Halava alustaa ja johdattaa keskusteluun maailmasta, johon tämän päivän nuoret ovat kasvamassa. Kahvia on tarjolla klo 17.30 alkaen. Mikäli tämä ajankohta ei sovi teille, pidetään samansisältöinen ilta rippikoululaisten vanhemmille myös tiistaina 13.3. klo 18 Auroran kappelissa.

 

Perjantai 25.5. klo 19.00
Konsertti ”Laula ihmisille”, Espoon tuomiokirkko

Muistatko vielä mitä rippikoulussa laulettiin? Haluaisitko kuulla uusia riparilauluja? Konsertissa esiintyvät seurakuntamme nuortenkuoro Exodus Anna-Liisa Haunion johdolla sekä ammattilaisista koostuva bändi. Konserttiin on vapaa pääsy.

 

 

Kokoontumispaikat

 

Espoon tuomiokirkko                                 Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Suvelan kappeli                                        Kirstintie 24, 02760 Espoo

Kauklahden kappeli                                   Kauppamäki 1, 02780 Espoo

Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo          Kirkkoranta 2, 02770 Espoo

Auroran kappeli                                           Heiniemenpolku 1, 02940 Espoo

Tilaa uutiskirje

Kirjoita emailosoitteesi alla olevaan boxiin ja saat meiltä 6 kertaa vuodessa sähköisen uutiskirjeen lapsille & perheille suunnatusta toiminnasta.