Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Hvittorp 2

Hvittorp 2 – rippikoulun ohjelma

Tiistai 5.3. klo 17.30 Ryhmän oma tapaaminen

Suvelan kappelin seurakuntasali (Kirstintie 24)

Rippikouluryhmämme ensimmäinen oma tapaaminen, jossa saamme tutustua toisiimme ja pureutua siihen, miksi rippikoulu on erinomaisen hyvä juttu. Tapaaminen päättyy noin klo 19.00.

Tiistai 12.3. klo 19.00 Aloituskirkko

Espoon tuomiokirkko (Kirkkopuisto 5)

Saamme osallistua Espoon tuomiokirkkoseurakunnan riparilaisten yhteiseen jumalanpalvelukseen Espoon tuomiokirkossa. Huomaat, että et ole yksin. Meitä on monta! Muistathan huomioida käytökselläsi muut kirkkovieraat. Muista myös, että jumalanpalveluksessa Jumala palvelee ja me saamme olla palveltavina. Hieno etuoikeus 🙂 Aloituskirkko kestää maksimissaan tunnin ja päättyy noin klo 20.

Sunnuntai 31.3. klo 09.00 Ehtoollisopetus ja messu

Toimituskappeli (kirkon vieressä hautausmaalla), Espoon tuomiokirkko

Kokoonnumme ensin tuomiokirkon toimituskappeliin (valkoinen rakennus hautausmaalla kirkon vieressä) pohtimaan sitä mistä jumalanpalveluksessa, messussa ja ehtoollisen vietossa on kyse. Opetushetken jälkeen osallistumme tuomiokirkossa klo 10 alkavaan messuun. Vanhempien suostumuksella rippikoululaiset voivat osallistua jo tässä messussa, kuten muutenkin messutapaamisissamme rippikoulun aikana, ehtoolliselle. Toivomme, että rippikoululainen saa luvan tähän. Ehtoollinen on parhaimmillaan silloin, kun sille osallistutaan ja sen lahjan äärelle henkilökohtaisesti hiljennytään. Messu päättyy noin klo 11.15.

Tiistai 2.4. klo 19.00 Musiikkitapahtuma

Espoon tuomiokirkko

Tutustumme Espoon tuomiokirkossa seurakuntamme taitavien ja kekseliäiden kanttorien opastuksella kirkkomusiikkiin, sen historiaan ja siihen, kuinka se on jatkuvasti läsnä meidän elämässämme melkein huomaamatta. Tämä voi olla enemmän kuin ensin arvaatkaan.. Musiikkitapahtuma päättyy noin klo 20.

Keskiviikko 8.5. klo 19.00 Rippikoulutapahtuma

Suvelan kappelin kappelisali

Kaikki seurakuntamme rippikoululaiset pääsevät tutustumaan seurakunnan nuorisotoimintaan, työntekijöihimme ja toiminnassamme mukana oleviin nuoriin mukavan tapahtuman myötä. Tänne kannattaa tulla hyvällä mielellä ja osallistua reippaasti 🙂 Voit ottaa seurakunnan nuorten toimintaan tuntumaa jo etukäteen verkossa (lujakallio.fi) ja somessa (@lujakallio). Rippikoulutapahtuma päättyy noin klo 20.

Keskiviikko 15.5. klo 18.00 Vanhempien ja rippikoululaisten yhteinen ilta

Suvelan kappeli

Leirin lähestyessä kokoonnumme Suvelan kappelille yhteiseen iltaan rippikoululaisten, vanhempien sekä rippikoulun vetäjätiimin kesken. On tärkeää, että rippikoululaisen lisäksi jokaisesta kodista olisi paikalla myös vähintään toisen vanhemman edustus. Illan aikana käymme läpi rippikouluun liittyviä olennaisia ja tärkeitä kysymyksiä. Yhteisymmärrys näissä on avainkysymys rippikoulun onnistumisessa. Yhteinen tuokio vanhempien kanssa alkaa kahvitarjoilulla. Yhteiselle infoillallemme on syytä varata aikaa kaksi tuntia.

Sunnuntai 19.5. klo 15.00 Kappelimessu

Suvelan kappeli

Osallistumme Suvelan kappelin kappelimessuun. Seurakuntamme sivukirkoissa eli kappeleissa järjestetään messuja erityisesti lähialueen asukkaiden tarpeita ajatellen. Monille seurakuntalaisista lähikappeli voikin muodostua omaksi kotikirkoksi. Messun jälkeen saamme nauttia yhdessä vielä kirkkokahveista muun seurakunnan kanssa. Kappelimessu kestää noin tunnin.

6.-13.6.2019 Leirijakso

Hvittorpin leirikeskus

Perjantai 12.7. klo 10-12 Konfirmaatioharjoitus

Espoon tuomiokirkko

Konfirmaatioharjoituksen yhteydessä valmistaudumme konfirmaatiomessuun käyden läpi siihen liittyvät kuviot ja sisällöt. Konfirmaatioharjoituksen päätteeksi otetaan valokuvaamon toimesta rippikoulumme ryhmäkuva sekä mahdolliset yksityiskuvat.

Sunnuntai 14.7. klo 15.00 Konfirmaatio

Espoon tuomiokirkko

Konfirmaatiomessu kestää reilun tunnin päättyen noin klo 16.15, jonka jälkeen rippikoululaisille jaetaan kirkon pihalla rippikoulutodistukset.

Vanhemmille:

Torstai 28.3. klo 18.00 Kasvattajailta

Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo (Kirkkoranta 2)

Tulevaisuuden tutkija Ilkka Halava alustaa ja johdattaa keskusteluun maailmasta, johon tämän päivän nuoret ovat kasvamassa. Kahvia on tarjolla klo 17.30 alkaen.

Keskiviikko 15.5. klo 18.00 Vanhempien ja rippikoululaisten yhteinen ilta

Suvelan kappeli

Rippikoulumme oma sekä rippikoululaisille että vanhemmille tarkoitettu kokoontuminen. Illan aikana käydään läpi tärkeitä leirijaksoon ja rippikouluun liittyviä asioita.

Rippikoulun ohjaajat

Anita Kyönsaari
+358 40 513 0843
anita.kyonsaari(ät-merkki)evl.fi

Risto Saarinen
+358 40 541 1025
risto.saarinen(ät-merkki)evl.fi


Rippikoulu paikka

Hvittorp
Hvittorpin kokous ja kurssikeskus
Kirkkonummi
http://hvittorp.fi/


Konfirmaatio

Sunnuntai 14.7. klo 15
Espoon tuomiokirkko
Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Tilaa uutiskirje

Kirjoita emailosoitteesi alla olevaan boxiin ja saat meiltä 6 kertaa vuodessa sähköisen uutiskirjeen lapsille & perheille suunnatusta toiminnasta.