Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Kiipula 4

Tervehdys sinulle, rippikoululainen!                                                  

Olet lämpimästi tervetullut Kiipula 4 -rippikouluun! Rippikoulu on ainutlaatuinen ja ainutkertainen ajanjakso elämässäsi. Se tarjoaa harvinaislaatuisen mahdollisuuden tutustua itseesi ja elämän perusasioihin pintaa syvemmältä. Saamme pohtia vastauksia kysymyksiin Jumalasta, rakkaudesta, ihmissuhteista ja ihmisenä elämisestä. Nämä ovat isoja ja tärkeitä aiheita.

Rippikoulu on yhteinen asiamme; yhdessä voimme tehdä siitä ikimuistoisen. Onkin tärkeää oman ja kaikkien meidän viihtymisen sekä rippikoulumme onnistumisen kannalta, että tulet heti alusta asti mukaan hyvällä mielellä.

Rippikoulu sisältää tutustumista seurakunnan toimintaan sen eri muodoissa, oman ryhmämme tapaamisia, leirijakson Kiipulan leirikeskuksessa sekä konfirmaation harjoituksineen. Myös vanhemmillesi on rippikouluun liittyen erilaisia tapaamisia. Rippikoulu on perheen yhteinen asia. On tärkeää, että olet aina paikalla sovittuna aikana. Poissaoloja on hankala ja vaikea korvata, ja konfirmoitavaksi pääseminen edellyttää, että olet suorittanut rippikoulun ”koko oppimäärän”.

Rippikoulusi ohjaajina toimivat pastori Päivi Linervo, kausiteologi Elina Nenonen sekä minä, eli nuorisotyönohjaaja Risto J. Saarinen. Soittele rohkeasti, jos on kysyttävää. Meille on ilo lähteä rippikouluun sinun kanssasi!

Rippikoulumme alkaa oman ryhmämme tapaamisella Kauklahden kappelin alakerran kerhohuoneessa tiistaina 25.2.2020 klo 17.30–19.00. Tämän jälkeen kevätkauden aikana tutustumme seurakuntaan ja toisiimme erilaisissa nuorten tilaisuuksissa ja seurakuntamme jumalanpalveluksissa. Näiden tutustumiskäyntien päivämäärät löytyvät rippikoulumme ohjelmasta liitteenä omalla paperillaan. Suosittelen käyntiä myös seurakuntamme nuorisotyön verkkosivuilla osoitteessa lujakallio.fi. Siellä on paljon hyödyllistä tietoa rippikoulusta sekä toiminnastamme.

Olet saanut jo aiemmin kotiisi seuraavat rippikouluun liittyvät tärkeät lomakkeet: henkilötietolomake sekä infovihkosen liitteenä ollut rippikoulujen turvallisuustieto-osio. Lukekaa kaikki nämä huolellisesti läpi ja palauttakaa henkilötietolomake asianmukaisesti täytettynä ja allekirjoitettuna ensimmäiseen tapaamiseemme tiistaina 25.2. Allekirjoitettu henkilötietolomake on meille merkkinä siitä, että olette tutustuneet rippikoulun turvallisuuskysymyksiin ja sitoudutte perheenä noudattamaan niitä omassa osallistumisessanne rippikouluumme.

Tapaamme Kauklahden kappelissa (käynti alaovesta radan puolelta) tiistaina 25.2.2020 klo 17.30.

Terveisin

Risto J. Saarinen                
nuorisotyönohjaaja           
risto.saarinen(ät-merkki)evl.fi         
040 541 1025                     
www.lujakallio.fi


Päivämääriä

Seurakuntaan tutustumisen jakso:

25.2. klo 17.30-19.00 Ryhmämme ensimmäinen tapaaminen Kauklahden kappelissa

Yhteisessä tapaamisessamme aloitamme tutustumisen toisiimme sekä otamme ensimmäiset askeleet rippikoulussa opiskeltaviin asioihin.

5.3. klo 17.30-18.30 Rippikoulun aloituskirkko Espoon tuomiokirkossa

Saamme osallistua Espoon tuomiokirkkoseurakunnan riparilaisten yhteiseen jumalanpalvelukseen Espoon tuomiokirkossa. Huomaat, että et ole yksin. Meitä on monta! Muistathan huomioida käytökselläsi muut kirkkovieraat. Muista myös, että jumalanpalveluksessa Jumala palvelee ja me saamme olla palveltavina. Hieno etuoikeus 🙂

25.3. klo 17.30-18.30 Musiikkitapahtuma tuomiokirkossa

Tutustumme Espoon tuomiokirkossa seurakuntamme taitavien ja kekseliäiden kanttorien opastuksella kirkkomusiikkiin, sen historiaan ja siihen, kuinka se on jatkuvasti läsnä meidän elämässämme melkein huomaamatta. Tämä voi olla enemmän kuin ensin arvaatkaan..

3.5. klo 11.00-13.00 Ehtoollisopetus ja kyläkirkko Kauklahden kappelissa

Kokoonnumme ensin kappelin alakertaan oppimaan yhdessä mistä messussa ja ehtoollisen vietossa on kyse. Tämän jälkeen osallistumme Kauklahden kappelin kappelimessuun. Mikäli kotiväki antaa tähän luvan, toivomme, että voisimme osallistua yhdessä ehtoolliselle jo tässä Kauklahden kyläkirkossa. Seurakuntamme sivukirkoissa eli kappeleissa järjestetään messuja erityisesti lähialueen asukkaiden tarpeita ajatellen. Monille seurakuntalaisista lähikappeli voikin muodostua omaksi kotikirkoksi. Messun jälkeen saamme nauttia yhdessä vielä kirkkokahveista muun seurakunnan kanssa. Kappelimessu kestää noin tunnin.

6.5. klo 17.30-18.30 Rippikoulutapahtuma Suvelan kappelissa

Kaikki seurakuntamme rippikoululaiset pääsevät tutustumaan seurakunnan nuorisotoimintaan, työntekijöihimme ja toiminnassamme mukana oleviin nuoriin mukavan tapahtuman myötä. Tänne kannattaa tulla hyvällä mielellä ja osallistua reippaasti 🙂 Voit ottaa seurakunnan nuorten toimintaan tuntumaa jo etukäteen verkossa (lujakallio.fi) ja somessa (@lujakallio).

26.5. klo 18.00-20.00 Rippikoululaisten ja vanhempien yhteinen ilta Kauklahden kappelissa

Leirin lähestyessä kokoonnumme Kauklahden kappelille yhteiseen iltaan rippikoululaisten, vanhempien sekä rippikoulun vetäjätiimin kesken. On tärkeää, että rippikoululaisen lisäksi jokaisesta kodista olisi paikalla myös vähintään toisen vanhemman edustus. Illan aikana käymme läpi rippikouluun liittyviä olennaisia ja tärkeitä kysymyksiä. Yhteisymmärrys näissä on avainkysymys rippikoulun onnistumisessa. Yhteinen tuokio vanhempien kanssa alkaa kahvitarjoilulla. Yhteiselle infoillallemme on syytä varata aikaa kaksi tuntia.

5.7. klo 10.00-11.00 Messu Espoon tuomiokirkossa

Vielä ennen leirijaksolle lähtöä osallistumme seurakuntamme viikoittaiseen päämessuun Espoon historiallisessa tuomiokirkossa.

Leirijakso ja rippikoulun päätösjuhla:

6.-13.7.2020 Leirijakso Kiipulan leirikeskuksessa

21.8. klo 16.00-18.00 Konfirmaatioharjoitus ja valokuvaus Espoon tuomiokirkossa

22.8. klo 10.00-11.30 Konfirmaatiomessu Espoon tuomiokirkossa

Kokoontumispaikat:

Kauklahden kappeli, Kauppamäki 1, 02780 Espoo

Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Suvelan kappeli, Kirstintie 24, 02760 Espoo


Ohjaajat

Risto Saarinen, 040 541 1025
Sari Aittoniemi
Elina Nenonen