Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Nuorisotyön esittely rippikoulussa

Tässä viestissä on ytimekäs ja toivottavasti käyttökelpoinen infopaketti siitä, mitä jokaisella riparilla pitäisi kertoa leiriläisille seurakunnan nuortentoiminnasta. Toivomme että luet sen ajatuksella läpi, sillä ensi syksystä alkaen nuorisotyön viikkotoiminta pitää sisällään paljon uutta. On tärkeää muistaa, ettei lähde markkinoimaan toimintaa vanhan tiedon pohjalta, sillä esimerkiksi isoskoulutus-nimistä toimintaa ei enää ole. Lue koko teksti, niin saat vastauksen asiaan.

Valmistaudu riparilla pidettävään infotuntiin hyvin.  Pyri siihen että käytössäsi on videotykki, internet-yhteys ja äänentoisto. Nuorisotyö on valmistanut kaksi infovideota, jotka tiivistää olennaisimmat jutut Big Campistä ja nuorten toiminnan uusista kuvioita. Varmista myös ennen infotilaisuutta että isoset ovat nähneet molemmat videot ja ovat mahdollisimman hyvin kartalla siitä mitä syksyllä tapahtuu.

 1. Big Camp
 • Riparikesän huipennus Big Camp on lauantaina 25.8.2018 ja ilmoittautuminen on auki osoitteessa lujakallio.fi
 • Big Campin esittelyvideon löydät joko youtubesta (käyttäjä lujakallio, nimi Big Camp esittelyvideo, suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=hhBum99i3i8) mutta mikäli epäilet internet- yhteyksien väkevyyttä, voit kopioida sen itsellesi muistitikulle myös kirkkoverkon P-asemalta (Tuomiokirkko/Nuorisotyö/Videot/Big Camp esittelyvideo) ja näin tuplavarmistat sen, että video on katsottavissa myös silloin jos yhteys pätkii.
 • Käyttäkää leirin aikana mainonnassa hyväksi uusia BC-tarroja, joita on varattuna jokaiselle leirille rippikouluvarastossa. Tarrojen mukana tulee tarkemmat ohjeet käytöstä.

 

 1. Nuorten toiminta seurakunnassa
 • Laita ensimmäisenä pyörimään erinomainen Tervetuloa sinun seurakuntaasi -video. Se sisältää pähkinänkuoressa kaiken olennaisen infon uusista toimintamuodoista. Videon löydät lujakallio.fi sivuilta, jonne sen pitäisi ilmestyä viikon 23 alussa. Jos ja kun haluat ottaa varman päälle, voit kopioida myös tämän videon P-asemalta (Tuomiokirkko/Nuorisotyö/Videot/Tervetuloa sinun seurakuntaasi) itsellesi talteen muistitikulle. Löydät videon myös youtubesta, lujakallio-kanavalta, oheisen linkin kautta: https://www.youtube.com/watch?v=U8dCBjQjdv8
 • Tärkeää muistettavaa: tehdään riparilaisille selväksi, että heistä aivan jokainen on hyvä tyyppi ja lämpimästi tervetullut omaan seurakuntaansa sellaisena kuin on!
 • Toiminta pitää sisällään erilaisia vaihtoehtoja, joihin voi osallistua oman aikataulun mukaan. Nuori on tervetullut mukaan sellaisella aktiivisuudella, joka hänelle on mahdollinen. Kokoavan toiminnan lippulaiva on keskiviikkoisin pidettävä Meidän ilta. Se on aivan kuten riparin iltaohjelma, mutta jollain mystisellä tavalla vielä paljon parempi.
 • Toiminnan esittelyssä ei tule keskittyvä liikaa vain esim. Meidän iltaan. Mikäli nuori ei pääse keskiviikkona Meidän iltaan, rohkaiskaa häntä tsekkaamaan esimerkiksi uudet toimintaryhmät, Halleluja-messut ja viikonloppuleirit.
 1. Miten pääsee isoseksi?
 • Tarvitsemme jatkossakin edelleen hurjan määrän isosia, tähän on syytä rohkaista lujasti ihan jokaista leiriläistä.
 • Ensi syksystä alkaen isosen tehtävään pätevöidytään osallistumalla seurakunnan nuorten toimintaan monipuolisesti ja niin usein kuin se nuorelle vain on mielekästä ja mahdollista.
 • Vuoden aikana tulee olemaan Pop Up-iltoja, joissa käydään läpi nimenomaan isosen taitoja. Syksyn startti isoseksi haluaville on 5.9 Suvelan kappelilla.
 • Yleisiä ryhmänohjaamisen, esiintymisen ja tiimityöskentelyn taitoja treenataan Pop up-iltojen lisäksi viikonloppuleireillä.
 • Isosen hengellistä pääomaa ja raamattutyöskentelyä on tarjolla mm. keskiviikon Meidän illassa ja Halleluja-messussa.
 • Markkinoinnissa kannattaa hyödyntää oman leirin isosia, mutta korostakaa heille että he mainostavat ennen kaikkea isosen upeaa tehtävää, ei isoskoulutusta!
 • Isosen tehtävästä saa pienen rahallisen korvauksen.
 1. Miten pääsee kerhonohjaajaksi?
 • Kerhonohjaajien tarve on myös varsin suuri. Tähän loistavaan tehtävään on syytä kutsua kaikkia innokkaita riparilaisia
 • Kerhonohjaajien starttitapahtuma on sunnuntaina 26.8 Auroran kappelilla.
 • Kerhonohjaajaksi tulee ilmoittautua, kaikki innokkaat uudet kerhonohjaajakandidaatit voitte ohjata osoitteeseen: http://lujakallio.fi/tytot-ja-pojat/kerhonohjaajat/
 • Yleisiä ryhmänohjaamisen, esiintymisen ja tiimityöskentelyn taitoja treenataan Pop up-iltojen lisäksi viikonloppuleireillä.
 • Kerhonohjaajat ovat erittäin tervetulleita mukaan Meidän iltaan.
 • Kerhonohjaajille maksetaan palkkio.

Kaikille toiminnasta kiinnostuneille voi infota, että alkukesän aikana lujakallio.fi-sivujen kautta voi ilmoittautua nuorisotyön tiedotuslistalle. Tätä kautta tulee tärkeät infot tekstarilla puhelimeen.

Haluamme koko nuorisotyön voimin toivottaa kaikille siunattua ja iloista riparikesää! Toivottavasti saamme yhdessä innostettua mahdollisimman monta uutta aktiivijäsentä seurakuntamme toimintaan.