Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

Tervetuloa sinun seurakuntaasi

Syyskauden viimeinen, jouluinen Nuorten ilta ti 8.12. klo 17 Teamsissa! Liittymislinkki jaetaan Meidän Wappi -ryhmiin. Jos et kuulu Meidän Wappiin ja haluat mukaan, ota yhteys työntekijään.

Miten pääsen mukaan isoskoulutukseen?

Meidän seurakunnassa Isoskoulutus = Nuorten illat + Halleluja-messu + Nuorten leirit.

Isosen tehtävä on yksi hienoimmista vastuuhommista
seurakunnan nuorisotyössä. Mihinkään vastuulliseen
tehtävään ei voi lähteä ilman koulutusta ja kokemusta.
Isosen tehtävää varten valmistaudutaan Isoskoulutuksessa, joka koostuu Nuorten illoista, Halleluja-messuista sekä viikonloppuleireistä. Näissä on tarjolla koulutuksellisia elementtejä ryhmänohjaajan taitojen
sekä hengellisen pääoman kasvattamiseksi. Kumpaakin tarvitaan isosen työssä. Isoskoulutus aloitetaan tulemalla mukaan joko tiistain tai keskiviikon Nuorten iltaan Suvelan kappeliin.


Tältä sivulta löydät

Nuorten ilta
HalleLuja-messu
Kerhonohjaajat
Leirit ja retket
Ryhmät 

Nuorten ilta

Syksyllä 2020 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17–19 niinä viikkoina kun ei ole HalleLuja-messua Suvelan kappelissa (Kirstintie 24). Syksyn Nuorten iltojen päivämäärät:

 • Syyskauden viimeiset nuorten illat toteutetaan Teamsin välityksellä ke 25.11., ti 1.12. ja 8.12. klo 17. Liittymislinkin jaetaan Meidän wappi -whatsappryhmiin. Jos haluat liittyä mukaan, muttet kuulu Meidän wappiin, ole yhteydessä johonkin työntekijöistä.

Ohjelmallinen nuortenilta, jossa tapaat toisia nuoria, saat uusia kavereita, laulat, leikit ja hiljennyt porukalla. Hyvää fiilistä mukavalla jengillä!

Nuorten illassa opimme uutta itsestä, uskosta ja elämästä.  Täältä on hyvä aloittaa ja päästä sisälle seurakuntaan. Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Miten löydän oman paikkani seurakunnassa?
Kuinka tutustun uusiin ihmisiin?
Mitä muuta seurakunnassa tapahtuu?
Kuinka pääsen isoseksi tai kerhonohjaajaksi?

Ennen Nuorten iltaa After School klo 15–17. Se on ohjelmoimaton, avoimet ovet -henkinen hetki, jossa voit ottaa päiväunet, tehdä läksyjä, syödä eväitä, pelata biljardia jne.


HalleLuja-messu

Jumalanpalvelus voi olla myös innostava ja sellainen, missä oma roolisi on passiivisen sivustaseuraajan sijasta olla aktiivinen tekijä. Tätä on HalleLuja-messu, jota vietämme Suvelan kappelissa (Kirstintie 24) perjantai-iltaisin klo 18 noin kolmen viikon välein.

Syksyn 2020 HalleLuja-messut

 • 18.9.
 • 9.10.
 • 30.10.
 • 20.11.
 • 11.12. PERUTTU

Messu alkaa klo 18 ja kestää noin tunnin.

Lue messusta tarkemmin!


Leirit ja retket

Viikonloppuleireillä vietämme laatuaikaa toistemme ja Jumalan kanssa, teemme monenlaisia kivoja juttuja sekä harjoittelemme ryhmänohjaustaitoja. Ilmoittautuminen kullekin leirille alkaa n. kuukautta ennen leirin ajankohtaa.

Nuortenleiri 1 Velskola / 18.-20.9.2020

Nuortenleiri 1 Hvittorp / 9.-11.10.2020

Nuortenleiri 2 Hvittorp / 11.-13.12.2020 PERUTTU

Nuortenleiri 3 Hvittorp / 22.–24.1.2021

Nuortenleiri 4 Velskola / 5.–7.3.2021

LLL (kesän riparille lähtevien isosten ja leiriavustajien leiri) Velskola / 14.–16.5.2021


1.-5.4.2021 Nuorten Ruka

Ensi keväänä, jos Korona sallii, pakkaamme bussin täyteen porukkaa ja suuntaamme kohti Kuusamoa ja Rukaa! Leiri pitää sisällään kolme laskettelupäivää, yhden illan Kuusamon Tropiikin kylpylässä sekä saunomista ja oleskelua Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangissa, johon majoitumme pääsiäisen ajaksi.

Lasketteluleirin hinta on 350€. Maksu sisältää kuljetukset, majoituksen, ohjelman, ruokailut, rinne-eväät, hissilipun, kylpyläretken sekä vakuutuksen. Leiri on tarkoitettu 2006 syntyneille ja sitä vanhemmille.

Keväällä tulet saamaan itsellesi ja huoltajillesi kirjeen, jossa kerromme tarkemmin leiristä.

Ilmoittaudu mukaan leirille TÄSTÄ.

Lisätiedot: Sanna (050-5690 140)


Ryhmät

Seurakunnassa toimii lukuisia ryhmiä erilaisen tekemisen ympärillä. Tästä löydät tiedot käynnissä olevista ryhmistä. Uusia ryhmiä syntyy tarpeen mukaan, ja voit ehdottaa, toivoa ja aloittaa niitä myös itse.

Ryhmät ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

NUORTEN KOKKIKURSSI

Tykkäätkö tehdä ruokaa? Haluaisitko oppia tekemään arkiruokaa pienellä twistillä? Tule mukaan nuorten kokkikurssille! Kurssi kestää kuusi viikkoa ja tapaamiset ovat aina torstaisin Suvelan kappelilla klo 17-19. Kurssia pitää ravintolakokki Mika Ylitolonen. Kurssille osallistuminen ei vaadi kotitaloustunteja kummempaa osaamista ruuan tekemisestä.

Mukaan mahtuu 8 nopeiten ilmoittautunutta. Kurssilla käytetään kokkaamisen ajan maskeja ja ruokailun aikana noudatetaan turvavälejä. Muutoinkin hygieniasta huolehditaan asianmukaisella tavalla. Huomioithan, että kipeänä et voi osallistua kurssille.

Kurssin päivämäärät: 12.11., 19.11., 26.11., 3.12., 10.12. ja 17.12. PERUTTU

Lisätiedot: Sanna (050-5690 140)

LEIRIAVUSTAJAKOULUTUS

Koulutus kaikille, jotka haluavat työskennellä vuoden 2021 rippikouluissa leiriavustajana. Koulutuksessa käydään läpi leiriavustajan tehtäviä (mm. isosten tukeminen, yövalvonta, skabat). Huomioithan, että sinun täytyy olla täyttänyt 18 vuotta ennen niitä rippikouluja, joihin haet leiriavustajaksi.

Koulutukset pidetään Suvelan kappelin nuorten tilassa klo 17.30-19, päivinä vuorottelevat maanantai ja torstai.

Koulutuspäivät:

 • ma 11.1.
 • ma 18.1.
 • to 28.1.
 • ma 8.2.
 • ma 15.2.
 • to 11.3.
 • to 18.3.
 • ma 29.3.
 • to 15.4.
 • to 22.4.
 • ma 26.4.
 • ma 3.5.

Lisätiedot: Sanna (050-5690 140)

MUSARYHMÄ

Nuorten musaryhmä kokoontuu muutaman viikon välein Suvelan kappelin nuortentilassa (Kirstintie 24). Viikonpäivä on aina torstai, kellonaika 17.30–19.00.

Musaryhmään voi tulla kuka vaan soittamaan ja laulamaan meidän kanssa hyvällä fiiliksellä ja taidoista riippumatta! Halutessaan voi ottaa oman soittimen mukaan.

t. Katri ja Lotta

Lisätiedot: Katri (044–3123 679)

EXODUS- JA MEXO-KUOROT

Nuorten ja nuorten aikuisten kuorot kaikentasoisille laulajille.

Lue lisää

LUOVA

Bullet journal, art journal, journal? Luova kokoaa yhteen kaikki visualistit; paperista, tarroista, typografiasta, taiteista, valokuvauksesta sekä kynin ja siveltimin itsensä ilmaisemisesta kiinnostuneet. Ryhmää vetää Tilda Sederholm.

Luova kokoontuu Suvelan kappelissa, Kirstintie 24
Ei vaadi ilmoittautumista.

Lisätiedot: Hannu (040-5130 835)

NUISKU
 • “Sain Nuisku-kurssista kurssin lukio-opintoihini ja lisäksi uuden ystävän. ❤️” – Essi, kurssilainen 2019
 • “Opin mitä kaikkea terve kommunikaatio sisältää ja kuinka tärkeää asioista puhuminen on kaikissa ihmissuhteissa.” – Maija, kurssilainen 2019
 • “Nuiskussa opitut asiat palaavat välillä yhä mieleen ja ovat vuosien varrella auttaneet monissa ihmissuhdetilanteissa toimimaan fiksusti ja toista ihmistä kunnioittaen.” – Simo, kurssilainen 2014

Nuiskusta saat todistuksen, joka hyväksytään monessa toisen asteen koulussa kurssiksi (tarkistathan asian opinto-ohjaajaltasi). Todistuksen saaminen edellyttää, että olet pois maksimissaan kahdelta kokoontumiskerralta.

Nuisku tarjolla taas syksyllä 2021

Lisätiedot: Sanna (050-5690 140)Meidän seurakunnassa isoseksi valmistaudutaan osallistumalla seurakunnan nuortentoimintaan. Leireillä ja Nuorten illoissa harjoitellaan isosille ja kerhonohjaajille tarpeellisia ryhmänohjaustaitoja sekä rohkaistutaan esilläoloon. HalleLuja-messuissa kasvamme yhdessä ihmisinä ja kristittyinä. Mukaan toimintaan voit lähteä milloin vaan.

Seurakunta ei ole luonteeltaan kurssi tai suoritus. Siksi jokainen saa osallistua toimintaamme juuri itselle sopivassa määrin. Tärkeintä on, että haluat tulla mukaan. Seurakunnassa jokaiselle on paikka, siis myös sinulle. Me odotamme juuri sinua!

Tervetuloa juuri sellaisena kuin olet!


Some: lujakalliofacebook_logo

Tilaa uutiskirje

Kirjoita emailosoitteesi alla olevaan boxiin ja saat meiltä 6 kertaa vuodessa sähköisen uutiskirjeen lapsille & perheille suunnatusta toiminnasta.