Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoret

COVID19 INFO

Tällä sivulla on tietoa siitä miten Korona virus vaikuttaa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikouluihin 2020.

”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.”
(Psalmi 23: 4)


11.5.2020
Peruuntuneiden leirien uudelleen ilmoittautuminen.

Hei kaikki nuoret ja huoltajat 

Tänään alkaa ilmoittautuminen uusille ripareille. Tässä viestissä on ilmoittautumislinkki sekä ohjeet siitä, miten ilmoittaudutaan. Viesti on lähetetty kaikille nuorille, joiden ripari olisi ollut ennen juhannusta ja joka peruuntui koronaepidemian takia. 

Olemme pahoillamme siitä, että juhannusta ennen olleet leirit jouduttiin perumaan. Ymmärrämme, että se on monelle ollut iso pettymys. Toivottavasti löydät uusista ripareista sellaisen, joka tuntuu omalta. 

Ilmoittautumisessa huomioitavaa 

 • Keskustele valinnoista perheesi kanssa. 
 • Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 17.5. 
 • Ilmoittautumisessa tarvitsemme tiedon ennen kaikkea riparitoiveistasi. Henkilötiedot voimme siirtää syksyn ilmoittautumisesta. Sen takia kysymme vain ripari- ja kaveritoiveita. 
 • Ilmoittautumisessa valitaan neljä rippikoulua. Valitse eri rippikouluja ja vain sellaisia, mitkä sinulle todella sopivat.  
 • Kerro lisätietoja-kentässä, jos on jotain mitä meidän olisi hyvä tietää ryhmiä muodostettaessa. 

Haluamme tarjota ilmoittautumisessa erilaisia vaihtoehtoja ja sen kautta toivomme, että jokainen löytää itselleen sopivat riparivaihtoehdot. Mukana on jo olemassa olevia rippikouluja, joihin voidaan ottaa lisää nuoria, kaupunkiripareita sekä aivan uusia leiriripareita. 

Jos koronaepidemia arveluttaa sinua, kaupunkirippikoulu on riskien kannalta turvallisempi kuin leiririppikoulu. Leireihin liittyy väistämättä lähikontaktia toisiin, jota on vaikea välttää (esim. bussimatkat ja majoittuminen). Kaikissa rippikouluissa yritämme toimia niin turvallisesti kuin voimme. Rippikouluissa seurataan Aluehallintoviraston ohjeita siitä, miten turvallisuutta ja hygieniaa voi parhaiten edistää. 

Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä: 

https://my.surveypal.com/kesan-ilmoittautuminen

Miten ilmoittautuminen etenee 

 • Ilmoittautumisaika on 11.-17.5. 
 • Tiedon ryhmästä saat sähköpostiin maanantaina 25.5. 

Rippikoulujen konfirmaatioista 

 • Ennen elokuuta olevat konfirmaatiot on kokoontumisrajoitusten vuoksi jouduttu perumaan. Tämän takia rippikoulujen kohdalla on kerrottu vain niistä konfirmaatiopäivistä, jotka alun perinkin oli suunniteltu elokuulle. 
 • Muiden rippikoulujen konfirmaatiopäivät ilmoitetaan, kun voidaan olla varmoja, että niitä ei tarvitse uudestaan siirtää. Toivomme, että konfirmaatiot voidaan pitää syksyllä elokuusta alkaen. 
 • Jos myöhemmin ilmoitettava konfirmaatiopäivä ei sinulle sovi, ei huolta. Voit osallistua konfirmaatioon jonkun toisen ryhmän kanssa. 

Rippikoulut ja koronaepidemia 

 • Toivomme, että kesän rippikoulut voidaan tästä eteenpäin pitää suunnitellusti. Jos viranomaiset kuitenkin tiukentavat kokoontumisrajoituksia, muutoksia voidaan edelleen joutua tekemään. 
 • Muutoksista huolimatta pyrimme siihen, että rippikoulujen ryhmäkoko olisi noin 25 nuorta. Tämä on myös turvallisuuskysymys: isoissa ryhmissä koronan leviämisen riski on suurempi. 
 • Jos sinulla on mitään koronaan viittaavia oireita, riparitapaamiseen tai leirille ei saa lähteä. Jos et voi lähteä riparille sairastumisen takia, järjestetään sinulle rippikoulu jollain muulla tavoin. 
 • Jos kuulut terveydentilasi vuoksi koronan riskiryhmään, ilmoittaudu kaupunkirippikouluun. 
 • Rippikoulu on mahdollista käydä myös syyslomalla tai myöhemmin, jos se sopii sinulle paremmin. 

Toivomme, että sinulle tulee hieno riparikesä, kaikista muutoksista huolimatta.  

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulutyö, 


Info 6.5.2020

Hei kaikki nuoret ja vanhemmat.

Infossa on tietoa tulevan kesän rippikouluista ja konfirmaatioista 

1) Rippikoulut 1.-18.6. 

2) Rippikoulut 22.6.-4.8. 

3) Entä jos rippikouluni peruuntui? 

4) Rippikoulujen konfirmaatiot kesällä 2020 


Rippikoulut 1.-18.6. 
Suomen hallitus kertoi maanantaina 4.5. kesää koskevista kokoontumisrajoituksista. Suomen ev.-lut. kirkon piispat antoivat hallituksen linjausten perusteella oman ohjeistuksensa rippikouluista. 

Hallituksen ja piispojen linjauksia seuraten Espoon seurakunnat ovat päättäneet, että koronaepidemian takia kaikki rippikoululeirit perutaan juhannukseen asti. Tämä koskee Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippileirejä, jotka ovat 1.-18.6. Nuorille, jotka ovat ilmoittautuneet kesäkuun alun rippikouluihin, järjestetään mahdollisuus päästä leirille myöhemmin kesällä. Tästä on lisää tietoa alempana viestissä. 

Tämänhetkisen tiedon mukaan ennen juhannusta on mahdollista järjestää kaupunkirippikouluja. Tuomiokirkkoseurakunta järjestää kesäkuussa kaksi kaupunkirippikoulua.  

Olemme pahoillamme, että joudumme perumaan ennen juhannusta olevat rippikoulut. Ymmärrämme, että peruminen voi sotkea kesäsuunnitelmia. Toivomme, että ymmärrätte syyt rippikoulujen perumiseen. Tällä muutoksella pyrimme edistämään sitä, että rippikoulut turvallisia. 

Rippikoulut 22.6.-4.8. 
Juhannuksen jälkeen alkavat rippikoulut järjestetään edelleen suunnitellusti. Kuitenkin myös monen juhannuksen jälkeen olevan rippikoulun konfirmaatiopäivä muuttuu, koska hallituksen linjauksen mukaan yli 50 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä 31.7. asti. 
 
Rippikouluryhmien maksimikoko pyritään rajoittamaan noin 25 nuoreen tartuntariskin pienentämiseksi.  

Entä jos rippikouluni peruuntui tai haluan vaihtaa ryhmää? 
Jokaiselle nuorelle taataan mahdollisuus päästä rippikouluun ja halutessaan leirille kesällä 2020. Heinä-elokuulle perustetaan uusia rippikouluryhmiä. Jokaiselle nuorelle, jonka rippikoulu on peruuntunut, lähetetään sähköpostiin ilmoittautumislinkki, jonka kautta hän voi ilmoittautua uuteen ryhmään. Lisäksi joihinkin jo olemassa oleviin rippikouluihin voidaan ottaa lisää nuoria. 

Tiedostamme, että nuoria ja perheitä voi mietityttää lähteä kesällä leirille koronaepidemian takia. Tämän takia kesä-heinäkuulle perustetaan kaupunkiripariryhmiä, joissa kokoonnutaan päiväksi yhteen, mutta nukutaan yöt kotona. Mahdollisuus riparin käymiseen on myös syyslomalla 2020.  

Kaikilta kesän ripareilta voi vaihtaa kaupunkiriparille. Jos haluat vaihtaa ryhmää kaupunkirippikouluun tai rippikoulun turvallisuus mietityttää, ota yhteyttä. 

Ilmoittautuminen rippikouluihin alkaa ensi viikolla. Ilmoittautumislinkki lähetetään ensi viikon alussa jokaiselle nuorelle, jonka rippikoulu on peruuntunut. Uudesta ryhmästä lähetetään sähköpostilla tieto maanantaina 25.5. 

Rippikoulujen konfirmaatiot kesällä 2020 
Hallituksen linjauksia seuraten konfirmaatiot 31.7. asti joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan. Tällä hetkellä seuraamme epidemian kehitystä ja ilmoitamme uudet konfirmaatiopäivät siinä vaiheessa, kun näyttää varmalta, ettei uusia kokoontumisrajoituksia enää tule. 

Elokuussa olevat konfirmaatiot järjestetään tämän hetken tiedon mukaan suunnitellusti. Jos kokoontumislinjauksia kesän mittaan tiukennetaan, mahdollista on, että myös elokuun konfirmaatioita joudutaan siirtämään. 

Uusien rippikouluryhmien konfirmaatiopäiviä ei ilmoiteta vielä ilmoittautumisen yhteydessä, edellä mainitusta syystä. Jos tulevaisuudessa ilmoitettava konfirmaatiopäivä ei sovi nuorelle, tämä ei ole ongelma. Konfirmaatioon on mahdollista osallistua myös toisen ryhmän kanssa. 

Koronaepidemian kanssa eläminen on koetellut varmaan jokaista eri tavoin. Koulunkäynti ja työnteko ovat muuttuneet monella; oma ja läheisten terveys, tulevaisuuden suunnitelmat ja toimeentulo voivat olla vaakalaudalla. Hermoja voi kiristää kohta kaksi kuukautta jatkunut eristäytyminen neljän seinän sisälle. 

Tämän kaiken keskellä haluamme kiittää teitä siitä, että olette olleet kärsivällisiä rippikoulujen muutoksille. Haluamme edelleen järjestää rippikoulut parhaalla mahdollisella tavalla ja meistä on hienoa, että haluatte edelleen tulla rippikouluun. 

Toivoa, turvaa ja aurinkoista kevättä


Info 17.4.2020

Hyvät rippikoululaiset ja vanhemmat/huoltajat.

Kesä ja rippikoulujen leirijaksot lähestyvät ja monet teistä varmaan miettivät miten rippikoulut tässä tilanteessa järjestetään.

Olemme seuranneet tiiviisti viranomaisten tiedotusta mutta vielä meillä ei ole linjausta, miten kesällä tullaan toiminaan. Odotamme edelleen maan hallituksen kokoontumista koskevien rajoitusten julkistamista.

Olemme kuitenkin jo viikkoja sitten aloittaneet valmistautumisen siihen, että osaa alkukesän leireistä ei päästäisi toteuttamaan suunnitellusti. Pyrimme sellaisessa tilanteessa löytämään kaikille korvaan leirin.

Varaudumme lisäämään leirien määrää heinä- ja elokuulle sekä syyslomalle.

Vielä ei ole aika tehdä muutoksia. Informoimme toimistamme ja tarjolla olevista vaihtoehdoista tarkemmin siinä vaiheessa, kun kokoontumisrajoitukset ja suunnitelmamme on valmiit.

Poikkeustila on nostanut esille epävarmuuden. Me emme voi hallita asioita, joita haluamme hallita. Voimme suunnitella asioita mutta emme tiedä voimmeko toteuttaa niitä. Toivomme on, että kaikki kääntyy hyväksi rippikoulujen suhteen.


Info 26.3.2020

Koronaepidemian vuoksi kaikki rippikoulujen tapaamiset on peruttu 31.5. saakka.

Espoon seurakuntien valmiusryhmä on tiistaina 24.3. päättänyt, että koronaepidemian takia kaikki seurakuntien toiminta on tauolla 31.5. asti. Rippikoulujen kannalta tästä seuraa kaksi asiaa:

 1. Joudumme valitettavasti siirtämään toukokuussa olevia talvirippikoulujen konfirmaatioita.
 2. Kaikki toukokuussa olevat rippikoulutapaamiset on peruttu.

Tiedotamme talvirippikoulujen konfirmaatioiden uusista ajankohdista kutakin ryhmää erikseen, kunhan uudet ajat saadaan varattua. Olemme pahoillamme muutoksesta. Ymmärrämme, että se voi aiheuttaa teille hankaluuksia juhlien järjestämisessä.

Tällä hetkellä pyrimme edelleen siihen, että kesällä olevat rippikoululeirit voitaisiin pitää suunnitellusti. Jos muutoksia kesän rippikoulujen suhteen joudutaan tekemään, tiedotamme siitä mahdollisimman pian.

Riparilaiset! Ota seurantaan nuorisotyön Instagram-tili lujakallio. Esimerkiksi live keskiviikkoisin klo 17:00, ja mahdollisesti muulloinkin, nuorten jumis 9.4. ja muita tapahtumia. IG:n kautta saat myös tietoa siitä, mitä seurakunnassa tapahtuu.

Viime sunnuntaina, Marianpäivänä, Espoon piispa Kaisamari Hintikka puhui radionjumalanpalveluksessa seuraavasti:

“Ja vielä tulee se päivä, jolloin voimme jälleen kokoontua ystävien kanssa yhteen, päivä, jolloin nuoret parveilevat kauppakeskuksissa, lapset lähtevät kaverisynttäreille, päivä, jolloin pappa saa pitkän halauksen, päivä, jolloin me pääsemme rakentamaa tätä runneltua maailmaa uudestaan, päivä, jolloin seurakunta kokoontuu yhteisen pöydän ääreen murtaakseen leivän ja jakaakseen viinin.”

Vaikka nykyinen tilanne on kaikille hankala, toisille turvaton ja joillekin sairastamisen raskauttama, tämä tulee vielä menemään ohitse. Siihen asti toivomme, että voitte hyvin ja pidätte huolta toisistanne.


Info 18.3.2020

Koronaepidemian vuoksi kaikki rippikoulujen tapaamiset on peruttu 30.4. saakka.

Olemme tällä viikolla kokeneet, miten Suomi on siirtynyt poikkeustilaan koronaepidemian vuoksi. Suomen hallitus päätti, että kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä. Tämän jälkeen kirkko ja Espoon seurakunnat antoivat oman ohjeistuksensa seurakuntien toiminnalle koronaepidemian aikana.

Koronaepidemian vuoksi kaikki rippikoulujen tapaamiset on peruttu 30.4. saakka.

Tällä hetkellä suunnittelemme kevättä ja kesää niin, että rippikoulujen tapaamiset voivat jatkua toukokuussa. Pyrimme siihen, että

1) Toukokuussa olevat talvirippikoulujen konfirmaatiot voidaan pitää normaalisti.
2) Kesällä olevat leirit järjestetään normaalisti.


Jos epidemia pitkittyy ja joudumme siirtämään konfirmaatioita ja leirejä, tiedotamme siitä mahdollisimman pian. Pyydämme ymmärtämystä sille, että nykyisessä tilanteessa tilanne voi muuttua nopeasti.

Näillä toimenpiteillä haluamme tehdä oman osamme yhteiskunnan ja ihmisten turvaamiseksi. Presidentti Niinistön ajatuksia lainataksemme:
”Tässä tarvitaan nyt vähän sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin, vaan me olemme joukolla. Ja tavallaan toinen toistaan tukemassa.”

Poikkeustila nostaa esiin epävarmuuden omasta ja läheisten terveydestä. Samalla on tullut näkyviin, kuinka sidoksissa olemme toisiimme. Raamatussa annetaan ohje, joka sopii hyvin tähän tilanteeseen: “Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin.”
(Hepr. 10:24)

Voikaa hyvin ja näemme teidät jälleen keväällä.

Info 17.3.2020

Hallitus antoi eilen maanantaina 16.3.2020 uusia ohjeita, kokoontumiseen liikkumiseen ja esimerkiksi koulun käyntiin. Tämä vaikuttaa myös Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulujen kokoontumiseen.

Päivitämme tähän uusimmat toimet ja tiedot kun ne on saatavilla.


Info 13.3.2020

Rippikoulutapaamiset on peruttu maaliskuun loppuun asti.

Torstaina 12.3. Suomen hallitus linjasi toimista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja tarttumisriskin vähentämiseksi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa haluamme tehdä osamme koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Sen takia kaikki rippikoulutapaamiset on peruttu maaliskuun loppuun asti. Huhtikuussa ja myöhemmin olevista tapaamisista tiedotetaan myöhemmin lisää.

Tilanne koronaviruksen suhteen voi muuttua nopeasti. Pyydämme sen takia ymmärtämystä mahdollisesti tapahtuville nopeille muutoksille. Jos rippikouluun liittyviä uusia linjauksia tehdään, tiedotamme niistä mahdollisimman pian.